Közélet

Segíti az érettségi felkészülést a Diákhitel Központ

Segíti az érettségi felkészülést a Diákhitel Központ

2014. április 15., kedd
Segíti az érettségi felkészülést a Diákhitel Központ

Tovább bővítette innovatív oktatási segédletét a Diákhitel Központ: a történelem érettségi tételek mellett az idén irodalom tantárgyból kerültek fel új tartalmak a fiatalok által látogatott közösségi médiafelületre.

A központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a végzős középiskolásokat megcélzó applikáció a játékos formában történő tanulást erősíti, négy héten át kínál hasznos időtöltést a felhasználóknak. A Diákhitel Központ innovatív oktatási segédlete színvonalasan kidolgozott irodalmi érettségi tételekkel és hozzájuk kapcsolódó kreatív tartalmakkal teszi érthetőbbé és színesebbé a lexikális tudásanyagot. Heti öt kidolgozott magyar és/vagy világirodalom tétellel találkozhatnak a diákok, elsajátításukról heti ellenőrző kérdéssor kitöltésével kaphatnak visszacsatolást. Az egyes fordulókban részt vevő játékosok hetente nyereményekkel is gazdagodhatnak. Az évről évre bővülő segédlet érettségi tudásbázisként is szolgál a középiskolásoknak, ugyanis az irodalom tételekkel párhuzamosan a tavaly kidolgozott harminc történelem tétel is elérhető. A felhasználói statisztikák azt mutatják, hogy az alkalmazás elérte célcsoportját: az oktatási segédletet aktívan használók száma tavaly meghaladta a háromezret, 70 százalékuk érettségiző és a felsőoktatásba frissen belépő diák volt. Az alkalmazás

az alábbi oldalon

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.