Sport

Röplabda: ezüstérmes az SZTE EHÖK SE az NB II-ben + FOTÓK

Röplabda: ezüstérmes az SZTE EHÖK SE az NB II-ben + FOTÓK

2014. április 15., kedd
Röplabda: ezüstérmes az SZTE EHÖK SE az NB II-ben + FOTÓK
szteehokse_005

Vasárnap lejátszotta idei utolsó mérkőzését az NB II Keleti csoportjában az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata, amely sima debreceni győzelmével a 2. helyen zárt a tabellán. A juniorok 3-1-es győzelmükkel ugyanakkor bajnoki címet ünnepelhettek.

A szegedi egyetemisták a 2013-2014-es szezon utolsó mérkőzésére Debrecenbe utaztak, ahol az Eötvös DSE fogadta őket. Ugyanebben az időpontban a városban folyt az Országos Diákolimpia Döntő, így a szegedi Csonka János Középiskola diákjai is kilátogattak a Bolyai-csarnokba, hazai hangulatot teremtve ezzel. A mérkőzést ennek is köszönhetően, viszonylag simán húzta be a Szeged. Az első játszmában mindkét csapat álmosan kezdett. A vendégek oldalán a legnagyobb problémát az jelentette, hogy nem sikerült az előkészített támadásokat befejezni elsőre, mivel a hazaiak látványos mezőnymunkájukkal minden ejtést és ütést összeszedtek. A Szeged ezt erős, húzott szerváival, és a centerek blokkmunkájával tudta kompenzálni. A magassági és fizikai fölény hamar megmutatkozott, az Eötvös két időkérése ellenére sikerült hatalmas előnyt kovácsolniuk a szegedi lányoknak, ezzel 25-14-gyel a vendégeké az első szett.

szteehokse_004

A második játékrészre kicsit magára talált a Debrecen, már nem csak mezőnyben, de a hálónál is partnerek voltak a játékban. Sikerült is párszor megtréfálniuk a szegedi blokkot, így az eredmény a szett végéig szoros volt. Amikor azonban 20 ponthoz ért az SZTE, már nem volt megállás: mind középen, fineszes ejtésekkel, mind szélen, kőkemény bombákkal termelte a pontokat az EHÖK SE. 25-19, ezzel már 2-0 volt a Tisza-partiaknak. A harmadik szettben sem volt kérdés, melyik a jobb csapat. Nyitásban, mezőnyben és a hálójátékban is felülmúlta ellenfelét a Szeged.

Neizer Lili

pontos feladásait rendre sikerült pontra váltani a támadóinknak. Védekezésben is csak dicséretet érdemelnek a lányok: nem ismertek elveszett labdát. Az Eötvös DSE 10 pontig tudta tartani a lépést, mert az első két szettben nyújtott szép játékuk sokat kivett belőlük, így a vendégek előnye egyre csak nőtt. A játszmát, és így a mérkőzést is

Krcelic Szilvia

fejezte be nyitássorozatával: 25-14, végeredményben 3-0 az SZTE EHÖK SE-nek. Ezzel a mérkőzéssel befejeződtek a 2013-2014-es NB II-es bajnokság Keleti csoportjának küzdelmei. A felnőtt csapat a Jászberény mögött az ezüstérmet szerezte meg, ami hatalmas teljesítmény a sok sérülés, betegség és iskolai elfoglaltságok mellett. A junior csapat pedig hibátlan játékkal elhódította a bajnoki trófeát.

Az SZTE EHÖK SE ezüstérmes csapata:

Molcsányi Petra (csapatkapitány), Horuczi Borbála, Fürdök Nóra, Tornai Edit, Morvai Anna, Csintalan Réka, Molnár Anna, Krcelic Szilvia, Neizer Lili, Selmeczy Vanda, Ádám Dóra.

Edző:

Csíkos Szilárd, később Berkes Zoltán.

Az SZTE EHÖK SE NB II-es bajnok juniorcsapata:

Horuczi Borbála, Krcelic Szilvia, Molnár Anna, Ádám Dóra, Neizer Lili, Selmeczy Vanda, Vörös Petra.

Női Röplabda NB II Keleti csoport, 20. forduló:

Eötvös Debreceni SE - SZTE EHÖK SE - 0-3 (14, 19, 14)

Debrecen, Bolyai Általános Iskola, 200 néző.

SZTE EHÖK SE:

NEIZER, HORUCZI, MOLNÁR A., MORVAI, MOLCSÁNYI, CSINTALAN.

Csere:

ÁDÁM (libero), KRCELIC, FÜRDÖK. Berkes Zoltán

"A mérkőzés során végig fegyelmezetten, bátran és koncentráltan játszottunk a jó játékerőt képviselő debreceni csapat ellen. A játék minden elemében sikerült ellenfelünk fölé nőni, és a kis számú szegedi szurkolótábor biztatása mellett meggyőző játékkal szereztük meg a győzelmet. Ráadásul a kissé foghíjasan felálló junior csapat olyan taktikusan, motiváltan játszott, akkorát küzdött amire a szezon során nem láttam példát. Gratulálok a CSAPAT egész éves teljesítményéhez!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.