Közélet

Protestáns egyházak: forduljunk szeretettel a cigányság felé!

Protestáns egyházak: forduljunk szeretettel a cigányság felé!

2014. április 7., hétfő
Protestáns egyházak: forduljunk szeretettel a cigányság felé!

A protestáns egyházak cigánymissziós vezetői április 8., a roma kultúra világnapja alkalmából arra kérnek mindenkit, forduljanak érdeklődéssel és szeretettel a cigányság felé.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy "a kölcsönös elfogadás az a hozzáállás, amivel mindannyian hozzájárulhatunk a cigányság és a többségi társadalom feszültségeinek csökkentéséhez, az egymást gazdagító közös út megtalálásához". Rámutattak: a református, evangélikus, baptista, metodista és pünkösdi egyházak cigánymissziós munkatársai nyitottan és szeretettel fordulnak a cigány nép felé, és erre bátorítanak mindenkit. "Hitünk közös alapján állva, azonos gondolkodásunkra építve fogtunk össze - többek között - azzal a céllal, hogy peremre szorult honfitársaink, a cigányok megsegítésére buzdítsuk a társadalmat" - fogalmaztak. Mint írták, "valljuk, hogy a cigány nép egyenlő a többi néppel", amelyhez egyenlő félként kell odafordulni. Megemlítették, hogy ennek jegyében hozták létre a Tükör című, a magyarországi protestáns cigánymissziók negyedévente megjelenő lapját, amelyet a Cigány Módszertani és Kutató Központ ad ki, és amelyben a különböző keresztény felekezetek azonos területen szolgáló missziói most először mutatják be egységesen álláspontjukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.