Egyház

Pénteken lesz a városi keresztút imádság

Pénteken lesz a városi keresztút imádság

2014. április 9., szerda
Pénteken lesz a városi keresztút imádság
keresztut19

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség 11. alkalommal szervezi meg a Városi Keresztutat, mely idén április 11-én, pénteken este 19 órakor indul a Dóm térről és a belvárosi stációk után, a Belvárosi hídon keresztül érkezik meg az Újszegedi Szent Erzsébet templomba.

A Katolikus Egyházban hagyományos, 14 állomásból álló, megrendítő keresztútimádság felidézi a szenvedéstörténetet Jézus Krisztus elítélésétől a golgotára vezető úton át kereszthaláláig. Nagyböjtben minden katolikus templomban rendszeresen elimádkozzák, azonban az elmúlt néhány évben számos városban – így Szegeden is – szokássá vált, hogy köztereken kialakított stációk segítségével imádkozzák, elmélkedik át a keresztutat. A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészséghez és Szeged város egyetemista közösségeihez tartozó fiatalok idén is a Virágvasárnapot megelőző pénteki napon szervezik és vezetik a Székesegyháztól induló és Újszegedre megérkező keresztúti imádságot, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.