Közélet

Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz listavezetője

Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz listavezetője

2014. április 10., csütörtök
Pelczné Gáll Ildikó a Fidesz listavezetője
Szájer József; Pelczné dr. Gáll Ildikó

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke a kormánypárt listavezetője a májusi európai parlamenti (EP-) választáson.

Szájer József

fideszes EP-képviselő - aki az elmúlt években is Brüsszelben politizált - a Fidesz országos választmányának csütörtöki ülése után tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a listán

Pelczné Gáll Ildikót

ő követi a második helyen, majd

Tőkés László, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Schöpflin György

és

Erdős Norbert

következik. Őket követi Vajdaság és Kárpátalja képviselője - akiket később neveznek meg -, majd a 11. helyen

Kósa Ádám

, a 12-en pedig

Hölvényi György

szerepel - ismertette. Szájer József azt mondta, számításaik szerint a jelenlegi fideszes EP-képviselők fele befutó helyen szerepel a névsorban, amelyet a határon túl élő magyarságot is képviselő nemzeti listának nevezett. Pelczné Gáll Ildikó hangsúlyozta: a jövőben is határozottan akarják képviselni a magyar érdekeket az EP-ben. Mint fogalmazott, semmilyen diktátumot nem fogadnak el az Európai Bizottságtól.

Pelczné: 10-12 mandátum a reális cél

Tíz-tizenkét fideszes mandátum megszerzését tartja reális célkitűzésnek a májusi európai parlamenti (EP-) választáson Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, a kormánypárt listavezetője. A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: eddigi teljesítményük és a múlt vasárnapi országgyűlési választás eredménye alapján tart reálisnak 10-12 fideszes helyet az Európai Parlamentben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.