Bulvár

Nem tartanak ebédszünetet a magyarok

Nem tartanak ebédszünetet a magyarok

2014. április 11., péntek
Nem tartanak ebédszünetet a magyarok

A magyarországi dolgozók 40 százaléka nem tart külön ebédszünetet, 73 százalékuk rendszeresen kávézik, akár napi négy vagy több alkalommal is.

A Profession.hu állásközvetítő portál reprezentatív felmérés keretében 2400 irodai dolgozót kérdezett meg munkahelyi étkezési szokásairól. A válaszokból kiderült, hogy a magyar munkavállalók többsége számára nem szempont a tudatos és egészséges étkezés; főleg a 30 év feletti nők esetében jellemző, hogy a számítógép előtt ülve, munka közben fogyasztják el az ebédet. A napközbeni felfrissüléssel, kikapcsolódással, amelyet a vendéglátóhelyen, menzán való étkezés jelenthet, a dolgozók mindössze 6 százaléka él. A munkavállalók mintegy 80 százaléka otthonról viszi az ebédjét. A kávéfogyasztási szokásokat vizsgálva a Profession.hu felméréséből kiderült, hogy a dolgozók 73 százaléka iszik rendszeresen kávét munkahelyén; minden tizedik férfi 4-nél is több alkalommal, míg a nőknél ez az arány 7 százalék. A másodállásban dolgozókra is jellemző a nagy mennyiségű kávé elfogyasztása: mintegy 14 százalékuk napi több mint 4 kávéval tartja ébren magát. Hasonló eredménye volt a GfK Hungária Piackutató Intézet 2012-es kutatásának, amely szerint csak minden tizedik magyar számára fontos, hogy egészségesen táplálkozzon. A felnőtt lakosság 29 százaléka eszik rendszertelenül és 42 százalékuk egyáltalán nem figyel arra, hogyan hat a testsúlyára és közérzetére az elfogyasztott étel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.