Közélet

Leszakadt a mennyezet a Telekiben

Leszakadt a mennyezet a Telekiben

2014. április 25., péntek
Leszakadt a mennyezet a Telekiben

Leszakadt a mennyezet az SZTE JGYPK Teleki Blanka Kollégiumának negyedik emeleti szobájában.

teleki_blanka_kolesz

Ez a kép fogadta a szoba lakóit szerda délután, amikor visszatértek szálláshelyükre. A kollégium lakói azonnal le is fotózták, s feltöltötték a legnagyobb közösségi oldalra. Mindez annak ellenére történt, hogy a közel 50 esztendős lapos tetejű épületet néhány éve egy emelettel bővítették, másfél éve pedig a diákszállás szárnyát is felújították.

Tóthné Márkus Katalin

igazgató és

Marsi István

, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar dékánja úgy tájékoztatta portálunkat, jelenleg műszaki szakértők vizsgálják az épületet. További repedések után kutatnak, nehogy az alsó szinteken is bekövetkezzenek hasonló balesetek. "Nincs arra bizonyíték, hogy az épület romlása, vagy a környékbeli új klinika beruházási munkálatainak eredményeként szakadt volna le a mennyezet, egyelőre a műszaki szakértő eredményére várunk" - fogalmazott a dékán, utalva ezzel az utca túloldalán zajló egészségügyi épület fejlesztésére. Hozzátette, a vezetőség az eset után azonnal intézkedni kezdett. A hallgatók átmenetileg másik szobában laknak, nekik az ijedtségen kívül semmi bajuk nem esett. A kollégiumban egyébként körülbelül 400 diák lakik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.