Közélet

„Le a birodalmi sassal” – a szegedi DK a német megszállási emlékmű ellen

„Le a birodalmi sassal” – a szegedi DK a német megszállási emlékmű ellen

2014. április 24., csütörtök
„Le a birodalmi sassal” – a szegedi DK a német megszállási emlékmű ellen
DSC08418

A Demokratikus Koalíció arra kéri a kormánypárti politikusokat, kezdeményezzenek érdemi párbeszédet a német megszállási emlékmű építése kapcsán.

A Demokratikus Koalíció Csongrád megye 2. számú választókerületének tagjai plakátokkal vonultak a megyeháza elé csütörtökön délután, tiltakozva a német megszállási emlékmű építése ellen.

Niedermüller Péter

, a DK alelnöke, európai parlamenti képviselőjelölt hangsúlyozta, a német megszállási emlékmű nem csak a budapestiek, az V. kerületiek ügye és nem is csak a zsidóké. A politikus szerint az egész magyar társadalmat érintő ügyről van szó, mint ahogy a holokauszt sem pusztán a zsidó, hanem a magyar történelemnek a részét képezi. „Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy politikai célok érdekében megpróbálják átírni a történelmet és megpróbálnak úgy tenni, mintha a Horthy-korszak a magyar demokráciának az egyik mintaképe lett volna. A magyar társadalomnak nem arra van szüksége, hogy ilyen hazugságemlékműveket építsenek, hanem sokkal inkább arra, hogy szembesüljünk a múlttal” – közölte. A Demokratikus Koalíció minden kormánypárti képviselőt arra kér, emelje fel a szavát az emlékmű építése ellen. Szorgalmazzák, hogy a holokauszt hetvenedik évfordulóján legyen társadalmi vita a kérdésről.

B. Nagy László

fideszes politikusnak egy petíciót is vittek a megyeházához a DK-sok, melyben arra kérik, tegyen meg mindent azért, hogy érdemi párbeszéd kezdődjön a német megszállási emlékmű építésével kapcsolatban. A petíciót nem tudták átadni, így péntek reggel ismét elviszik levelüket a megyeházához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.