Sport

Labdarúgás: nem bírt egymással az UTC és a Tisza Volán + FOTÓK

Labdarúgás: nem bírt egymással az UTC és a Tisza Volán + FOTÓK

2014. április 12., szombat
Labdarúgás: nem bírt egymással az UTC és a Tisza Volán + FOTÓK
utc_tiszavolan_mj 172

Pontosztozkodás lett a két szegedi bajnokaspiráns rangadójának vége, a második félidő elején esett gyors gólváltás után egyik együttes sem tudta bevinni a győztes találatot.

Már az első percben megszerezhette volna a vezetést a Tisza Volán, miután

Faragó

törhetett üresen kapura

Ondrejó

kiváló ütemű kiugratásával. A vendégek csatára végül

Tombáczon

túl a kapu mellett is eltekerte a labdát, így maradt a 0-0. Pár minutummal később

Gajdacsi

előzte meg védőjét

Balogh

beadásánál, de az eddig egész tavasszal bombaformában játszó újszegedi csatár fejesét a kapufa hárította

Dongó

helyett. A félidő derekán

Puskás

durrantott a jobb felső mellé centikkel egy 22 méteres szabadot, majd kicsivel később Faragó akrobatikus mozdulattal visszafejelt labdáját lőtte a kapufára

Beretka

. Ami a játék képét illeti, hosszabb-rövidebb periódusoktól eltekintve a Tisza Volán dominált, gólt azonban

Tóth Ákos

legénysége ugyanúgy nem tudott szerezni az első 45 perc alatt, mint a főként kontrákkal veszélyeztető UTC. Fordulás után aztán mindkét együttes villámgyorsan bepótolta az említett elmaradását, más kérdés, hogy ezzel egyikük sem került közelebb a győzelemhez. Az 51. minutumban

Kulacsik

bombázta a hálóba Beretka lefejelt labdáját, öt perccel később pedig

Hegyesi

szaladt át a teljes Volán-védelmen egy elcsent labdával, majd aztán

Dürgőt

hozta ziccerbe, aki Dongó felett gyertyaszerűen átemelve a játékszert, megszerezte az egyenlítést csapata számára. Az idő haladtával egyre inkább fölénybe került a kék-fekete mezesek alakulata, Tombácz azonban ihletett formában védett, ráadásul védői is többször kisegítették az újszegedi hálóőrt. Újabb találat tehát nem esett már a mérkőzésen, egy-egy ponttal gazdagodtak a felek. Mindennek talán leginkább az Algyőt 3-1-re legyőző Mórahalomnál örülnek, hiszen a homokháti együttes így két ponttal megelőzte az UTC-t, és beérte az immáron csak jobb gólaránya révén éllovas Tisza Volánt a táblázaton.

Újszeged, Kertész utca, 100 néző
2014. április 12., 16.30
Ujszegedi TC
Tisza Volán SC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Dobai János • asszisztens: Bartucz Ferenc, Barna Zoltán
1
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 22. forduló:

Ujszegedi TC - Tisza Volán SC 1-1 (0-0)

Újszeged, Kertész utca, 100 néző. Vezette: Dobai János (Bartucz Ferenc, Barna Zoltán).

UTC:

Tombácz - Bilics, Bálint, Balogh, Puhalák, Mészáros T., Szentes Bíró (Mészáros Z. 57'), Hegyesi, Bánóczki (Kazi 57'), Dürgő, Gajdacsi.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Tisza Volán:

Dongó - Kormányos, Vida, Grünwald (Szalma 89'), Kulacsik, Puskás, Ondrejó, Szabó (Buzási 83'), Ngalle, Beretka, Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Dürgő (56'), ill. Kulacsik (51').

Sárga lap:

Balogh (21'), Mészáros Z. (66'), Tombácz (90+2'), ill. Ngalle (86'). Brinszky Adrián:

"Küzdelmes, kemény párharcokkal teli rangadón értékes döntetlent értünk el egy jobban játszó ellenféllel szemben. Természetesen, így megmaradt a különbség a két csapat között a tabellán, ugyanakkor a Tisza Volán számára most két nagyon fontos találkozó következik. Mi pedig megpróbáljuk rendezni a sorainkat, és célunk, hogy továbbra is az eddig mutatott elánnal és eredményességgel szerepeljünk."

Tóth Ákos:

"A mutatott játékkal elégedett vagyok, úgy gondolom, a pálya minőségéhez képest megfelelő iramot diktáltunk. A mérkőzés teljes egészében irányítottuk a játékot. Meg is szereztük a második félidő elején a hőn áhított gólt, utána azonban egy eladott labdából egyenlített az UTC. Ezt követően hősiesen védekeztek, így maradt a döntetlen."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+3'
Itt a vége, Dobai János lefújta a meccset. Küzdelmes rangadó után osztozkodnak a pontokon a felek, amivel valószínűleg a Mórahalom járt a legjobban.
90+2'
Tombácz Róbert kapott sárgát időhúzásért.
90+1'
Ngalle felívelése után Beretka üvöltött nagyot egy ártatlan ütközésnél, majd Ondrejó lőtt bőszen kapu fölé 20-ról. Úgy tűnik a játékosok vehemenciája alapján, a Tisza Volán az a csapat, amely kevésbé egyezne ki a döntetlennel.
90'
Három perc a hosszabbítás, jelezte Dobai sporttárs.
89'
Újabb csere a Volánnal, Szalma váltotta Grünwaldot.
87'
Erő volt a löketben, jó irányzék kevesebb, Dongónak egy felet kellett lépnie, hogy megfogja.
86'
Sárga lap a vége Dávid és Góliát csatájának, Ngalle rántotta le a nála bő másfél fejjel magasabb Mészáros Tibort. Bilics 30 méterről méregetheti Dongó kapuját.
83'
Kései cserével vet be új erőt együttesébe Tóth Ákos, Szabó helyét Buzási vette át a hajrára.
79'
Mészáros Tibor ívelt a félpályáról a balon induló Kazi elé, majd ugyanő érkezett, hogy segítsen a csatárnak. A gyakorlatilag kényszerítőben visszakapott labdával betört a büntetőterületre, hosszúra tartó lövését Dongó bravúrosan hatástalanította lábbal.
78'
Kormányos küldte el védőjét, Bálintot egy lövőcsellel a jobb oldalon, majd ballal lőtt a rövidre, Tombácz lábbal védett.
76'
Faragó sprintelt nagyot egy felívelt labdáért, az ötös sarkánál érte utol, majd eltekerte a kiérkező Tombácz mellett, de a lassú labdát Bilics kivágta a gólvonal elől.
73'
Ngalle eresztett meg egy lapos löketet 25-ről, de éppen a középen álló Tombácz kapust találta meg vele.
71'
Bilics vesztett labdát saját tizenhatosa előterében, Beretka azonnal lőtt, de a bomba levágódott egy blokkoló lábról, Kormányos ismétlését pedig Tombácz fogta.
68'
Ez biztosan nem esett jól... Kormányos életerős bombája találta fültövön közvetlen közelről Bálintot. Rövid ápolásra szorul a fehér mezesek védője.
66'
Mészáros Zoltán csúszott rá Faragó bokájára hátulról, járt érte a lap.
63'
Balogh ívelt a kapu felé a félpályáról, Gajdacsi fejelt volna az érkező társak elé a tizenhatosnál, de nem kísérte senki az akciót az újszegediek részéről.
57'
Brinszky mester azonnal frissíti csapatát, Szentes Bírót és Bánóczkit hívta le, két exvolános, Kazi és Mészáros Zoltán állt be helyettük.
56'
GÓÓÓL!!! Micsoda góllal egyenlít az UTC?! Hegyesi ment el lendületesen három (!) védő mellett, majd a középen szaladó Dürgő elé tálalt, aki pár métert vezetve a labdát megvárta, amíg Dongó kiszaladt a kapujából, hogy aztán gyönyörű gyertyával emeljen a hálóba! 1-1!
55'
Kormányos szerzett labdát a szélen, pár tolás után az akciót középen kísérő Ngalléhoz passzolt, a kameruni légiós pedig állítás után 25-ről bombázott kapu fölé.
51'
GÓÓÓL!!! Egy hosszú, jobb oldalról érkező felívelést Beretka fejelt középre, az érkező Kulacsik pedig védője szorításában a hálóba bombázott a kapu torkából! 0-1!
46'
Folytatódik a találkozó, egyik oldalon sem történt csere a szünetben.
SZÜNET
45+1'
Kormányos bedobását még megvárta a spori, majd lefújta az első félidőt. "Bayern München - Barcelona!" - mondhatná az elfogult szurkoló a játék jellegét látva. Tény azonban, az UTC apró passzokra épülő, kombinatív futballja egyelőre nem tud érvényesülni a rengeteget futó vendégekkel szemben. Két kapufa így is akadt már, de egy gól még jobbat tenne a mérkőzésnek.
42'
Egyik együttes sem vállal nagyobb kockázatot a kelleténél, türelmes, a másik hibáját kiváró játékot játszanak a felek.
38'
Szabó passzával Grünwald törhetett be a tizenhatoson belülre, lövésébe azonban Bilics vetődött bele energikus csúszással.
36'
Bálintot figyelmezteti Dobai bíró egy keményebb belépő után. Mindemellett sportszerű a mérkőzés, nem durvák a játékosok.
32'
Az igen! Kulacsik jobb oldali beadása Faragót találta meg a hosszún, aki kifacsarodott testmozdulattal fejelt a középen érkező Beretka elé, a társ kapáslövését azonban a bal kapufa, illetve Tombácz szúrós tekintete hárította.
30'
Puhalák félpályánál eladott labdája után kijött a szorításból a Tisza Volán, Grünwald jutott végül lövési lehetőséghez a tizenhatos vonalán, de lökete éppen az elé befutó Szabót trafálta telibe.
26'
Percek óta passzolgat az UTC, a kék-fekete mezesek csak szemmel követik a vendéglátók adogatását. Veszély azonban egyelőre nincs a labdabirtoklásban mutatkozó fölényből.
21'
Balogh sárgult be egy túlontúl erőteljes belépő okán.
20'
Életerős suhintás volt, a hosszú felsőt kereste, Tombácz minden bizonnyal elmormolhatott közben egy rövid imát, máskülönben ennek be kellett volna akadnia. Centikkel lőtt kapu mellé Puskás Csaba.
19'
Beretka ütközött Biliccsel az újszegediek tizenhatosának előterében egy felívelésnél, a hazai bekk elfejelte a labdát, a csatár aláfeküdt, mégis befelé fújt szabadot Dobai sporttárs. 22 méterről kísérletezhet Puskás.
18'
Dürgő lőtt be szögletet, Mészáros érkezett a legjobb ütemben, felhőfejese egy védőről pattant le, majd Bilics durantott kapásból ollózó mozdulattal, de ismét érkezett egy blokkoló láb a vendégektől.
16'
Faragó lépett volna ki egy felíveléssel, kellett a előle záró Balogh határozottsága, hogy Tombáczé legyen a játékszer.
15'
Enyhe fölényben futballozik a Volán, jól járatják a labdát Tóth Ákos tanítványai, de az UTC olasz mintát követő, három védővel felálló védelme egyelőre jól állja a sarat.
11'
Grünwald vette célba a jobb felsőt kissé kisodródott szögből, de 18 méteres bombája messze a keresztléc felett hagyta el a játékteret.
9'
Ngalle végezhette el a meccs első szögletét, az ötös rövid sarka felé tartó beívelését gond nélkül tisztázták a hazai bekkek.
6'
Gajdacsi!!! A tavasszal bombaformában futballozó újszegedi csatár Balogh jobb oldali beadásánál előzte meg védőjét, és a rövidnél jobbal lőtt a kapufára. Dongó jobb híján csak nézte a kísérletet.
5'
Beretka bukott át Puhalák lábán 35 méterre a kaputól. Ngalle ívelt fel a szabadból, Vida szabadon fejelhetett az ötös sarkánál, de gyengére sikerült a bólintás, Tombácznak nem okozott gondot.
1'
Majdnem itt a vezető gól! Ondrejó ugratta ki a leshatárról induló Faragót, a góllövőlista éllovasa teljesen egyedül roboghatott a kapuját elhagyó Tombácz felé, de a kapus mellett ellöbbölt labdája a kapu mellett hagyta el a játékteret.
1'
Az UTC hozhatta játékba a labdát.
16.25: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, az imént mutatkoztak be a csapatok. Tiszta fehérben lép ma pályára a hazai UTC, fekete nadrág, kék-fekete csíkos felső összeállításban a Tisza Volán. Az idő kissé felhős, de nincs hideg, ideális az idő a labdarúgáshoz a Kertész utcában. A mérkőzés Dobai János sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk itt olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.