Sport

Labdarúgás: ismét adott egy ötöst a Vasutasnak a Volán + FOTÓK

Labdarúgás: ismét adott egy ötöst a Vasutasnak a Volán + FOTÓK

2014. április 5., szombat
Labdarúgás: ismét adott egy ötöst a Vasutasnak a Volán + FOTÓK
tisza_volan_szvse19_gs

Az őszi ötgólos győzelem után a mostani, tavaszi mérkőzésen is ötöt vágott a Tisza Volán a SZVSE-nek, komolyabb megerőltetés nélkül.

A Tisza Volánnak kényelmes játékkal sem okozott gondot simán legyőzni a tavasszal 5-0-ra vert Szegedi Vasutast. Mindkét játékrészben Beretkáék akarata érvényesült, akik akár több góllal is vezethettek volna a félidei kettőnél, ám Pluhár Gábor kapus a tőle telhető bravúrokkal állta útját a kísérleteknek. A második játékrészben továbbra sem vezettek eredményre a vendégek alkalomszerű kontrái, a Dongó Dénes helyett kapuba álló Garamvölgyi Csabának nem akadt dolga a találkozón. Az idő előrehaladtával egyre jobban elfáradt a patinás szegedi klub, míg a kék-feketék újabb góljaikat lőtték, s végül megérdemelten arattak ilyen újabb 5-0-s, könnyed győzelmet közepes játékkal is.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző
2014. április 5., 16.30
Tisza Volán SC Szeged
Szegedi VSE
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Orosz Kornél • asszisztensek: Minda Gábor, Kószó Csaba
5
-
0

Labdarúgó megyei I. osztály 21. forduló:

Tisza Volán SC Szeged - Szegedi VSE 5-0 (2-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 150 néző. Vezette: Orosz Kornél (Minda Gábor, Kószó Csaba).

Tisza Volán:

Garamvölgyi - Kormányos, Vida (Szilágyi 73'), Hacker (Buzási 46'), Szabó A. (Dargó 34'), Kulacsik (Szalma 64'), Grünvald, Ngalle, Beretka, Faragó (Ondrejó 64'), Szabó D.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

SZVSE:

Pluhár - Fülöp, Mácsai (Simon 19'), Nagypál, Törköly, Kenderesi (Szántó 66'), Báló, Ponyókai (Olajos 66'), Bagi, Németh (Tanács 75'), Major.

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Gól:

Kulacsik (28', 51'), Szabó D. (38'), Faragó (57'), Szalma (83').

Sárga lap:

Szabó D. (64'), ill. Németh (33'), Törköly (39'). Tóth Ákos:

Álmosan kezdtünk, nehezen jöttünk bele a meccsbe, de szerencsére a körülmények és az ellenfelünk is ideális volt.

Pécsek Tibor:

A papírforma beigazolódott, nem tudtunk meglepetést okozni, tartottuk magunkat, míg el nem fáradtunk. Megjegyezném, hogy akkor is simán megvert volna bennünket a Volán, ha nem nyúl bele a játékba a bíró gólt érő döntésével, és feleslegesen osztogatott sárga lapjaival. Gratulálok a Volánnak a győzelemért, a fiúknak meg a küzdésért!

Online közvetítésünk:

90+2'
A spori az órájára pillant, szájába veszi a sípot, és lefújja a meccset.
90+1'
Garamvölgyi kapusba csúszik bele a pirosak támadója, felhördül a lelátó. A kapus szerencsére jól van.
90'
A szögletnek aztán kissé alászalad a Vasutas-kapus, szerencséjére a hosszún helyezkedő Dargó csak mellé tud fejelni.
89'
Ondrejó tör kapura, és közelről futtából belelő az elé pattanó labdába védővel a nyakában, Pluhár bámulatos reflexmozdulattal tolja fölé.
87'
Ngalle lapos 22 méteres lövése pattog mellé.
83'
GÓÓÓL! Szabó Dávid nyargal a bal oldalon, kapura is tud lőni futtából, újabb Pluhár-bravúr, arról már nem tehet, hogy a kipattanóra üresen érkezik Szalma Gergely, aki könnyedén passzol az üres kapuba 8 méterről, 5-0!
81'
Szabó Dávid a leshatáron tör ki, kapura fordul, lő 13 méterről, nagyot véd Pluhár.
80'
Egy hazai támadó elől kapcsol le egy labdát az alapvonalnál Fülöp, majd szépen hozza kifelé kis szerencsével is 15 métert, míg Kormányos meg nem állítja szabálytalanul.
75'
Garamvölgyi pánikszerűen vág ki egy labdát Major elől. Megszakad a játék, jöhet a csere, ha jól látjuk Németh Viktor helyett jön is Tanács a SZVSE-nél.
74'
Tanács Attila, mint a vendégek utolsó mezőnycseréje készülődik, miközben ismét gólra éhesen ugrik ki Buzási, ám elakad a neki címzett laszti a lábakban.
73'
Vida helyett Szilágyi a Volánnál.
72'
Két Volán-szöglet követi egymást, a másodiknál a kivágott labda után kijönnek a védők, Buzási ott ragad, kapja a labdát, kapura is lő, Pluhár véd, de már les.
68'
Dargó szöglete keveredik hátra, nagy rössel Ondrejó érkezik, csípős lövést ereszt el, a blokkoló védő érezhette meg az erejét a löketnek.
66'
Kettős cserél a SZVSE is, Ponyókai jön le, Olajos érkezik helyére, Kenderesit váltja Szántó.
64'
Ondrejó érkezik Faragó helyett, illetve Szalma Gergely váltja Kulacsikot a Volánnál.
63'
Szabó Dávid teszteli a SZVSE-mez szakítószilárdságát, sárga a jutalma.
61'
Buzási húőzza meg a bal szélt, egy csellel legyalogol az alapvonalig a 16-oson belül, középre ad, de elmegy Beretka előtt, Csikar-szögben még Faragó a jobb oldalon, de nem tudja jól eltalálni a mögé érkező lasztit.
59'
Ngalle újabb szabadrúgás, ezúttal is 30-ról, de balról, beíveli, Pluhár jön, kiüti mezőnybe.
57'
GÓÓÓL! Dargó harcol ki 30 méterre a vendég kaputól egy szabadrúgást, amit aztán lövés helyett begurítanak középre Faragónak, aki nem teketóriázik, ballal a bal alsóba továbbít, 4-0!
55'
Szabó Dávid tör kapura balról, becsúszva mentenek előle.
51'
GÓÓÓL! Kulacsik ugrik ki, és kap hosszúnak tűnő labdát, Pluhár kiront, ám a Volán kapitánya beéri a labdát, s talán egy testcselt is bedob, mindenesetre Pluhár elcsúszik, így nincs nehéz dolga a támadónak, az üres kapuba gurít jobbról 15 méterről, 3-0!
47'
Vida ad be egy labdát, középen emelkedik Szabó Dávid, a fejéről pattan kapu fölé, nem tudta már irányítani a lasztit.
46'
A Volán kezdi a második félidőt. Máris hazai helyzet, Kormányos harcos a jobb oldalon, középre ad, Kulacsik rádől, de rosszul találja el, elakad Szabó Dávidban.
46'
Buzási érkezik a Tisza Volánnál Hacker helyett.
SZÜNET!
45'
Még egy SZVSE-szabadrúgás belefér a félidőbe, de a belőtt labdát kivágják a hazaiak.
43'
Volán rohamokkal telik a félidő hajrája, különösebb helyzet nélkül.
39'
Törköly lökést reklamál a gólt megelőző szituáció kapcsán, amire sárgát kap válaszul.
38'
GÓÓÓL! Szabó Dávid kap remek labdát, a kapuba is emel a kimozduló Pluhár felett a 16-oson belülről, 2-0!
35'
Grünvald kiszorított szögből balról lőhet kapura, Pluhár elé vetődik be egy védő önfeláldozóan, szöglet.
34'
Dargó érkezik tehát Szabó Attila helyett. Beretka 25 méteres szabadrúgását védi a kapus, de támadásban marad a Volán.
33'
Ngalle tologatja a labdát a hazai 16-os előtt középen, amikor egy hatalmasat kap, nagyot csattannak a sípcsontvédők, a sárga lap sokkal csendesebben villan Németh Viktornak.
32'
Szabó Attila sérülhetett meg, nagyon mérgesen csap a kispad felépítményébe, miközben sántikál. Dargó készülődik a helyére.
31'
Néha kontrázni próbál a SZVSE, mint most is, ám az elől magányosan kiugró Major elcsúszik, amikor megkapná a labdát.
28'
GÓÓÓL! Faragó lapos lövése pattan ki Pluhárról, ismétel Kulacsik, ebbe is belenyúl a kapus, de becsorog a laszti, 1-0!
26'
A Volán szabadrúgást kihozza a SZVSE, majd ők jöhetnek eggyel, miután támadójukat felvágja büntetlenül a volános védő. A pirosak szabadrúgása jó erejű, de rosszul helyezett lövés, mellé száll.
24'
Szabó Dávid iramodik meg a védőjével a nyakán, a 16-os vonalánál kapja a lasztit, amit azonnal lő is, Pluhár azonban véd. A kipattanót nem sikerül sokáig megjátszani, majd szöglettel felérő szabadrúgással jöhet a Volán.
23'
Eltelt a félidő fele, most már van annyi drukker, hogy talán bátorkodhatunk száz nézőt írni. Sőt, merünk is!
20'
Kulacsik szakad el a kelleténél erőszakosabban a védőjétől, kifelé fúj a spori, nem törhet kapura a hazai cséká.
19'
Korai csere a SZVSE-nél, Simon István jön Mácsai helyett.
18'
Kulacsik találkozik egy védővel a vendég 16-oson belül, nagyot is esik, nincs büntető.
17'
Támadgat a Volán, bekkel a SZVSE, ahogy csak bír, közepes az iram.
15'
Algyőről ideért a szél, egy a 16-os vonalából jobbról elvégzett hazai szabadrúgás után az oldalvonalnál kirúgott labdát csaknem visszafújja a pályára.
13'
A bíró sporttárs vizsgálta meg a labdát Ngalle szöglete előtt és mindent rendben talált, a labda állapota kielégítő. A szöglet a felejthető kategória, még mielőtt kimenne az alapvonalon, sikerül megmentenie egy kék-fekete támadónak, de a spori int, mégsem sikerült.
8'
Harmadszor lépi át a Vasutas a felezőt, de nem jut messzire, a Dongó Dénes helyett ma a kezdőbe került Garamvölgyi Csabának továbbra sincs dolga. Dongó ma nem is fog pályára lépni, Szabó Marcell a cserekapus a Volánnál.
6'
Ngalle kisszöglete után a kameruni légiós a jobb oldalra ad, onnan visszakeveredik a labda balra, éles szögből Beretka fejel nagy ívben a hosszúra, Pluhár tolja fölé szép mozdulattal. Az újabb szöglet veszélytelen.
4'
Talán a ma kezdőbe tett tápéi nyerőember Szabó Dávidort is meglepte, hogy mennyire tisztán kerül helyzetbe a vendég 16-os jobb sarkánál, meglepetésében nagyon gyengén gurított mellé a rövidnek.
3'
Két percbe telt, mire a SZVSE átlépte a felezőt, Bagi iramodna meg, de belép elé Vida és tisztáz a 16-os előterében.
1'
A SZVSE kezd.
16.25: Érdekességként jegyezzük meg, hogy a Felső Tisza parti stadion egyike azon kevés helyszíneknek a városban (az országban?), ahol nem botlunk lépten-nyomon földbe szúrt politikai hirdetésekbe, csak egy szebb napokat is látott párt felzászlózott teherautójából hallatszik be egy enverhodzsai hangzású, sokdecibelles monológ, amint elhalad az Etelka sorról a Felső Tisza partra fordulva az ugyancsak szebb napokat megélt stadion mellett Tápé felé... No, de ennyit a politikáról, harci díszeikben bevonulnak a főszereplők, rövidesen kezdünk, a második bemutatás után. Nagyjából 50 nézőt számolunk a lelátón, ami nem is csoda az esőben. 16.20: Köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat a Felső Tisza parti stadionból! Esőben melegít a Volán és a SZVSE, avagy a kék-feketék és a pirosak. Az időjárás cseppet sem közönségcsalogató: fedett lelátó hiányában egyelőre nagyjából egy tucat néző van jelenleg a tribünön, de ez is nagyjából 11 fővel több, mint 10 perccel előtte... Kezdés: 16.30!Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.