Sport

Labdarúgás: Mórahalmon érhet zenitjéhez a megyeegyes szezon

Labdarúgás: Mórahalmon érhet zenitjéhez a megyeegyes szezon

2014. április 25., péntek
Labdarúgás: Mórahalmon érhet zenitjéhez a megyeegyes szezon
tiszavolan-morahalom_mj-23

Bajnoki aranycsatát rendeznek a megyei I. osztály hétvégi fordulójában, a második helyezett Mórahalom az éllovas Tisza Volánt látja vendégül szombat délután.

Igen kiélezett küzdelem folyik a liga táblázatának élén, a két egyaránt 59 pontos együttes közül a homokhátiak mindössze rosszabb, pontosabban kifejezve kevésbé kiemelkedően jó gólarányuk okán szorulnak riválisuk mögé. Fontos tény azonban, hogy a papírforma szerint Magyar Györgyék sorsolása a rázósabb az utolsó hat körben, így ha dobbantani szeretnének, akkor most kell cselekedniük. Gondolhatná persze ebből következőleg az egyszeri futballnéző, a Volánnak elég lehet a döntetlen. Hogy mégse legyen ilyen egyszerű az képlet, arról a harmadik pozícióban nyomuló UTC gondoskodik. Iksz esetén ugyanis – illetve amennyiben

Brinszky

mester tanítványai behúzzák a Csongrád elleni soros bajnokijukat – hármas holtverseny alakulhatna ki a tabella élén. Arról az apróságról nem is beszélve, hogy

Faragó Bence

és társai minden bizonnyal szeretnének visszavágni a Mórahalomnak az ősszel elszenvedett

2-1-es vereségért

. További érdekesség, hogy a Volán csatára külön harcot vív

Szőke Péterrel

a góllövőlista élén, jelenleg 24-24 találatot jegyeznek mindketten.

Teher nélkül, de győzelemért játszik a házigazda

ONLINE

A Mórahalom VSE - Tisza Volán SC Szeged megyei I. osztályú csúcsrangadót a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Tavaly augusztus 31. óta veretlen a Mórahalom a bajnokságban, sőt, pontot is csak az UTC tudott szerezni a homokhátiak ellen. Bár menet közben több meghatározó játékos távozott a keretből – így például az őszi derbin a győztes gólt szerző

Joseph Martial Ngalle

, illetve

Szabó Mihály Dávid

éppen a Tisza Volánnál folytatja –, Szőke Péterék teljesítményén ez mit sem látszik. Pusztán a tavaszi mérkőzések alapján például listavezetők lennének. Legutóbb az FK 1899 Szeged otthonából távoztak három ponttal, majd szerdán a Csongrádot verték magabiztosan, 4-0-ra a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. A mórahalmi keretből egyedül

Udvari Szabolcs

harcképtelen, rajta kívül mindenkire számíthat

Magyar György

a szombati csúcsrangadón. „A két csapat nagy meglepetést nem igazán tud egymásnak okozni. A játékosok ismerik egymást, illetve

Tóth Ákost

is jól ismerjük, ahogyan ő is minket. Tulajdonképpen nem készülünk másképp, mint bármelyik más ellenfél ellen. Ugyanazzal a taktikával, ugyanabban a hadrendben állunk majd ki, mint az eddigiek során. Igyekszünk már a mérkőzés elejétől magunkhoz venni a játék irányítását. Ismerve a Volán képességeit, várhatóan ők is szeretnék majd minél többet birtokolni a labdát, tehát a két csapat minden bizonnyal egymásnak fog veselkedni, és megpróbáljuk megnehezíteni egymás dolgát. Tudvalevő, hogy a Volánnak a döntetlen is elégséges eredmény lenne, úgyhogy mindenképpen a győzelemért, illetve a három pontért lépünk pályára. Mindemellett azt gondolom, a teher nem a mi vállunkon van, így nem fogunk görcsösen játszani” – árulta el portálunknak Magyar György játékos-edző, hozzátéve, a Csongráddal szemben megvívott kupatalálkozó egy jó felkészülés volt a csapat számára. A kisebb sérüléssel bajlódók pihentek, miközben lehetőséget kaptak olyan játékosok, akik a bajnokságban eddig kevesebb szóhoz jutottak.

Kinek szurkoljon a családfő?

tiszavolan-morahalom_mj-48

A 9. forduló, tehát éppen a Mórahalom elleni fiaskó óta őrzi veretlenségét a Tisza Volán. Tóth Ákos legényei 13 alkalommal gyűjtöttek be az említett periódusban a három bajnoki egységet, kizárólag az UTC tudott tőlük pontot rabolni. Ugyanakkor ez a remi, figyelembe véve az őszi eredménysort, már-már azt mutatta, Beretkáék képtelenek nyerni az igazán nagy rangadókon. A jég azonban az előző fordulóban megtört, miután a HFC-nek

gurítottak egy négyest

a Felső Tisza parti stadionban. Sőt, annyira belendült a csapat, hogy szerdán újfent

legyűrték egy góllal

a vásárhelyieket az aktuális kupafordulóban. Tették ráadásul ezt úgy, hogy a szakmai stáb közben pihentetni tudta a kulcsjátékosokat. A keret egyébként közel teljes,

Tóth Attila

és

Szabó Attila

bajlódik régebb óta sérüléssel, ők szombaton sem tudnak pályára lépni. „Kissé felborította a heti felkészülésünket a Vásárhely elleni kupameccs, amelyen végül sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, úgy gondolom, megérdemelten. Így ez a meccs voltaképpen egy jó ráhangolódást jelentett a szombati rangadóra. Persze, fokozott egy kicsit a várakozás, azt hiszem, adott esetben eldöntheti a bajnoki cím sorsát is ez a találkozó. Külön pikantériát ad az összecsapásnak - azon túl, hogy az első és a második játszik egymással -, hogy

Siha Zsolt

kollégámmal évekig tartoztunk a mórahalmi klub kötelékébe. Ráadásul, elnézve az összeállításukat, nem túlzás, hogy két-három játékos kivételével mindenkivel dolgoztam együtt, illetve gyakorlatilag ezzel a gárdával nyertük meg a bajnokságot annak idején. További érdekesség, hogy a testvérem,

Lukács

a Mórahalom egyik meghatározó játékosa. Édesapánk nem is nagyon tud dönteni, hogy kinek szurkoljon a hétvégén. A magam részéről javasoltam neki, drukkoljon azért, hogy Lukács szerezzen két gólt, miközben mi megnyerjük a meccset” – fogalmazott jó kedélyűen Tóth Ákos, a Tisza Volán mestere.

A Mórahalom VSE várható összeállítása:

Czirják – Takács, Vojnic-Zelic, Szücs, Barna, Magyar, Zámbori, Tóth, Bokányi R., K. Tóth, Szőke.

A Tisza Volán SC Szeged várható összeállítása:

Dongó – Kormányos, Vida, Puskás, Grünvald, Hacker, Kulacsik, Beretka, Ngalle, Ondrejó, Faragó.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

Tisza Volán SC Szeged – Mórahalom VSE 1-2 (1-1)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 300 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Fejes István, Minda Gábor).

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos, Vida (Mucsi 53′), Szabó A., Grünvald, Dargó, Puskás, Szilágyi (Tóth A. 76′), Kulacsik (Szalma 70′), Beretka, Faragó.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Mórahalom:

Ótott-Kovács – Szücs, Vojnic-Zelic, Udvari, Barna (Takács 71′), Tóth L. (Kothencz 89′), Magyar, Gahwagi (Bokányi R. 53′), Ngalle, Lázár (Szekeres 90+4′), Szőke (Patarcsity 85′).

Játékos-edző:

Magyar György.

Gól:

Faragó (34′), ill. Szőke (29′), Ngalle (47′ – tizenegyesből)

Sárga lap:

Beretka (52’), Grünvald (83’), Mucsi (90’), ill. Gahwagi (50’), Magyar (67’), Szücs (89’).

Így játszottak a csapatok a 23. fordulóban:

FK 1899 Szeged – Mórahalom VSE 0-2 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 250 néző. Vezette: Rácz Béla (Szabó Gábor, Tóth Ferenc).

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Németh, Szecska, Turján, Degovics, Heredea, Csuka (Szőcs 84′), Forró, Lajkó (Simon 87′), Varga, Gyurkovics (Szalai 84′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Mórahalom:

Czirják – Takács (Bokányi B. 87′), Vojnic-Zelic, Szücs, Barna, Magyar (Kothencz 84′), Zámbori (Babarczi 87′), Tóth (Lázár 82′), Bokányi R., K.Tóth, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gól:

Szőke (74′, 77′).

Sárga lap:

Forró (18′), Heredea (24′), Németh (76′), ill. Bokányi R. (80′), Vojnic-Zelic (90+2′).

Piros lap:

Varga (90+1′).

Tisza Volán SC Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 4-0 (3-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, 400 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Szeles Ádám, Dobai János)

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos (Dargó 76′), Vida, Puskás (Szilágyi 79′), Grünvald, Hacker (Szabó D. 61′), Kulacsik, Beretka, Ngalle (Szűcs D. 85′), Ondrejó, Faragó (Szalma 68′).

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

HFC:

Vasas – Tóth J. (Huszka 65′), Antal, Grósz, Marton, Szabó M., Kerepeczki, Kökény (Varga R. 46′), Konc, Nagy A. (Keller 65′), Bernát (Hatvani 61′).

Vezetőedző:

Lóczi István.

Gól:

Vida (19′), Faragó (33′), Beretka (45+1′, 57′).

Sárga lap:

Hacker (47′), Kormányos (56′), Szalma (83′), ill. Marton (28′), Bernát (36′), Szabó M. (79′), Vasas (80′).

Piros lap:

Konc (38′).

Így játszottak a csapatok a hétközi kupafordulóban:

Mórahalom VSE – Csongrád TSE 4-0 (3-0)

Mórahalom. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Minda Gábor, Juhász Mihály).

Mórahalom:

Óttot-Kovács – Bokányi B., Szücs, Kothencz, Lázár (Szabó Hangya 58’), Vojnic-Zelic, Zámbori, Magyar (Takács 14’), K.Tóth, Tóth (Babarczi 60’), Bokányi R.

Játékos-edző:

Magyar György.

Csongrád:

Bánki – Bodor, Juhász, Ormándi, Bánfi, Sándor, Póth (Kádár 68’), Budai (Mészáros 75’), Somodi, Nagy, Németh.

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Gól:

Magyar (10’), K.Tóth (29’), Bokányi R. (31’), Tóth (58’).

Sárga lap:

Sándor (70’).

Tisza Volán SC Szeged – Hódmezővásárhelyi FC 1-0 (0-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Lovas László (Bánáthy János, Kószó Csaba)

Tisza Volán:

Garamvölgyi (Szabó M. – a szünetben) – Vida (Hacker – a szünetben), Puskás (Ngalle – a szünetben), Kulacsik (Grünvald – a szünetben), Ondrejó (Faragó – a szünetben), Szabó D., Szilágyi, Dargó, Buzási, Szalma, Mucsi.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

HFC:

Vasas – Tóth, Antal, Grósz, Marton, Szabó Márk, Kerepeczki (Huszár – a szünetben), Varga (Juhász 83′), Huszka, Rácz, Bernát (Keller – a szünetben).

Vezetőedző:

Lóczi István.

Gól:

Szabó D. (77′).

Sárga lap:

Szilágyi (40′), Juhász (85′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.