Sport

Labdarúgás: makói meglepetés a Bordány ellen

Labdarúgás: makói meglepetés a Bordány ellen

2014. április 13., vasárnap
Labdarúgás: makói meglepetés a Bordány ellen
bordany_szoreg53_gs

A kiesés ellen küzdő Maros-partiak a hajrában döntöttek a dobogóra hajtó bordányiak ellen, akik idegenben továbbra is képtelenek pontot szerezni.

Makó, 100 néző
2014. április 13., 16.30
Makó FC II.
Bordány SK
A meccs véget ért.
játékvezető: Kőhalmi Attila • asszisztens: Semetka Szabolcs, Barna Zoltán
1
-
0

Labdarúgó megyei II. osztály 21. forduló:

Makó FC II. - Bordány SK 1-0 (0-0).

Makó, Maros-parti pálya, 100 néző, vezeti: Kőhalmi Attila (Semetka Szabolcs, Barna Zoltán).

Makó:

Komáromi - Budai, Varga, Rutai, Köteles, Kópiás, Bíró, Törös (Matuz 59'), Kovács A. (Kerekes 77'), Almási (Kelemen 83'), Paku. Vezetőedző: Koczkás Zoltán.

Bordány:

Reguli - Veres (Kovács L. 73'), Papdi (Molnár 73'), Zádori, Kovács S., Szabó, Fodor, Retek, Sólya, Nógrádi, Mészáros (Masír 50'). Játékos-edző: Retek Flórián.

Gólszerző:

Kerekes R. (82')

Online közvetítésünk:

90'
Kőhalmi sporttárs egy másodpercet sem hosszabbított, itt a vége, meglepetésre győzött a Makó! A hazaiak teljesen megérdemelték a diadalt, mert a második félidőben mind lelkesedésben, mind lendületben felülmúlták ellenfelüket. A Makó II. zsinórban harmadik hazai meccsét nyerte meg, a Bordány pedig tavasszal idegenben harmadszor is kikapott.
90'
Igyekszik tartani a játékszert a Makó, siettetné a játékot a Bordány, de ehhez meg kell szereznie a bogyót. Sikerül is, Kovács Sándor azonnal lő 15 méterről, levágódik a kísérlet.
87'
Makói kontra futott végig a pályán, Köteles egyedül vezette kapura a labdát, majd lőtt, a kifutó Reguli lábát találta el, onnan a mezőnybe pattant vissza a bogyó. Óriási ziccer volt!
86'
Ébredezik a sokkból a Bordány, beszorította a makóiakat. Sorra érkeznek a vendégek szögletei, de lehet, hogy kicsit elkéstek a rohamokkal a pirosak.
83'
A remekül játszó Almásit Kelemen Sándor váltotta a hazaiaknál.
82'
GÓÓÓL 1-0! Vezetést szerzett a Makó! Jobbról az alapvonalról Paku adott be, a csereként beállt Kerekes Róbert pedig a hosszú felé mozgó Reguli mellett a rövid alsóba pörgetett.
79'
Kerekes lágy tekerése picit magas volt a belsőknek, Reguli kapus le tudta húzni.
78'
Mintha a Makónak lenne fontosabb a győzelem, lendületesebbek és lelkesebbek most a hazaiak. Az agilis Almásit a tizenhatos előtt alig tudta lerántani Nógrádi, 18 méterre az alapvonaltól. Szabadrúgás következhet!
77'
Kovács Attila helyére Kerekes Róbert érkezett a Maros-partiaknál.
74'
Bordányi szabadrúgást figyelhettünk: Nógrádi Zsolt fölé bombázta, nem is kevéssel. Kettős cserét hajtottak végre közben a vendégek: Veres és Papdi le, Kovács László és Molnár Bence be a hajrára.
71'
Folytatódnak a makói akciók. Köteles került helyzetbe, miután Almásitól remek passzt kapott, 15 méterről lőtt, alig-alig a bal kapufa mellé, Reguli mozdulni sem tudott...
67'
Almási verekedte le magát az alapvonalig nagy küzdelem árán, beadása Pakut találta meg, aki a rövid sarok mellé bombázott. Talán jobban jár a makói támadó, ha a hosszúra helyez. Kiegyenlített a játék, sőt, most talán veszélyesebb kicsit a Makó.
64'
Változatos és izgalmas harc folyik a vezető (győztes?) találatért. Ezúttal a bordányi Szabó Zsolt iramodott meg, de utolérték, elválasztották a labdától.
62'
Ezúttal a hazaiak előtt adódott ziccer: Paku Imre az ötösön át akarta venni a játékszert egy bal oldali beadásnál, ahelyett, hogy azonnal kapura továbbította volna. Elpattant tőle, Reguli Máté kapus így közbe tudott avatkozni. Előtte Bíró Márk távolról lőtt, ezt is fogta Reguli.
61'
Komáromi kapus Fodorral játszott össze, a bordányi játékos elcsípte a hazai portás passzát, 22 méterről lőtt, Komáromi le tudta szedni.
59'
Frissített a Makó is: Töröst Matuz Tamás váltotta. Időközben az első támadást vezettek a hazaiak a második felvonásban: Kovács Attila jobb oldali centerezését két gólra éhes támadó elől az ötösön mentették a piros mezes védők.
55'
A bordányi Veres ügyes, szép ívű, de nem túl erős szabadrúgását a sorfal mögé belépve csípte el Komáromi kapus a jobb felső sarok előtt.
54'
Nyom a Bordány! Ekkora fölényt nem tudtak az első félidőben kialakítani, mint most, a játék gyakorlatilag a Makó térfelén folyik. Retek bal oldali szabadrúgása lecsúszott a lábáról, odalett a veszély.
50'
A vendégek változtattak először: Mészáros Norbert le, Masír Tamás folytathatja.
49'
Zádori Dávid lőtt mellé jó helyzetből.
48'
Retek Flórián jó 45 méteres szabadrúgása kipattant Komáromi kapusról, óriási helyzetbe találta a labda Kovács Sándort, aki közvetlen közelről a portást találta telibe.
46'
Útnak indult a labda, a bordányiak kezdtek ezúttal. Csere nem történt a szünetben.

SZÜNET!

45+2'
Vége az első félidőnek.
45'
Szabó Zsolt letámadásból szerzett labdát, egyedül lépett ki aztán passzával Fodor, de ő is túl sokat várt, mint korábban csapattársai, lövését blokkolták a makói védők.
42'
Retek 35 méteres löketét magabiztosan védte Komáromi, a hazaiak hálóőre.
39'
Retek Flórián söprögetőként pompás teljesítményt nyújt, több makói akciót hatástalanított az elmúlt percekben. Edzőként viszont elégedetlen, korholja támadóit; nem is csoda: jobb teljesítményt vártak maguktól a bordányiak. Egyelőre nem érződik a tabellán elfoglalt helyek közötti különbség.
35'
Többen is lőhettek volna egy makói helyzetnél, így például Törös, aki továbbtolta, Kovács Attila vállalta végül el 18 méterről, a kísérlet alig fél méterrel csusszant el a jobb alsó sarok mellett.
31'
Veres Gábor parádésan akciózott a jobb szárnyon, öröm volt nézni passzait, lendületét. Enyhe fölényben a Bordány, de jó zár a makói védelem, illetve hozzá kell tenni, rendre hiba is csúszik a vendégek beadásaiba, a belsőik érkezéseibe.
28'
A makói Budai Roland 30 méterről durrantotta rá, alig fölé. Reguli portás nyugodtan nézte.
27'
Fodor Balázs mellel tette maga elé a labdát, majd nagyszerűen lépett ki, de picit hosszan szöktette magát, Komáromi kapus így fel tudta szedni a bőrt.
23'
Óriási bordányi lehetőség maradt ki! Az eddig kiválóan védő Komáromi elcselezte magát, Veres Gábor csente el tőle a bogyót, ám kisodródott, hátrafelé passzolt, Kovács Sándor üres kapu felé tartó lövését pedig már blokkolták a védők. A másik kapu előtt egy a jobb sarok felé csorgó labdát tolt ki bravúrosan Reguli Máté, majd Kovács Attila kapura csavart szögletét öklözte ki a gólvonalról.
20'
A bal szárnyon két embert vert meg Almási Péter, majd önzetlenül Kovács Attilához passzolt, aki 7 méterről kapásból tüzelt, alig fölé.
16'
Kovács Sándor okozza a legtöbb zavart a hazai védelemben, megugrásaival és kombinatív játékával folyamatosan veszélyt jelent a makói kapura. Közben a kitörő Törös József elől Sólya Gábor vágta ki a lasztit már a másik oldalon, majd ismételhettek a vendéglátók, a beadást azonban újra csak hatástalanították a piros mezesek.
12'
Makói szabadrúgás ívelődött előre mintegy 40 méterről, nem lett belőle semmi.
11'
Zavar a hazai védelemben, amivel Kovács Sándor nem tudott élni. Hosszan pattogott a labda a tizenhatoson belül, Kovács az ötösön egy ütemet várt, így Komáromi Attila kapus kivetődve lábbal tisztázott.
7'
Az első lyukra futtatás a vendégeknél: Fodor Balázs kiváló indításával Zádori Dávid törhetett kapura, kicsit kivárt, az utolsó pillanatban szerelték nagy ziccerben. Picin múlott, hogy nem tudott lőni. A bordányiak egyértelműen átvették az irányítást, jelezvén, hogy a három pontért jöttek.
3'
28 méterről végezhettek el szabadrúgást a hazaiak, majdnem teljesen középről. Köteles István a háromtagú sorfal mellett-fölött a kapufát találta el a bal ficaknál, onnan pattant az alapvonalon túlra a remek löket.
1'
Megkezdődött az összecsapás. A Makó kezdett, a Maros felé támadhat.

16.20:

Gyönyörű a környezet a Maros-parti pályán, ahol a találkozót rendezik, kiváló a pálya talaja is. Kék szerelésben a hazaiak, három különböző árnyalattal, a legvilágosabb a felső, a legsötétebb pedig a nadrág. Tiszta pirosban a vendégek. Nagyon fontos ez a meccs, mert a kiesés ellen küzdenek a makóiak, az éremért a bordányiak.

16.00:

Köszöntünk mindenkit Makóról, ahol hamarosan kezdődik a Bordány vendégjátéka. Enyhén borús az ég, de amúgy kellemes az időjárás, a szél sem fogja zavarni a srácokat. A mérkőzés és a közvetítés 16.30-kor indul

Kőhalmi Attila

sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A 40 pontos Bordány SK a negyedik, míg a 17 pontos Makó FC II. a tizennegyedik helyről várja a vasárnapi találkozót.

Retek Flórián

dobogóra váró együttese eddig nem szerepel túl fényesen idegenben tavasszal: Deszken és Kiskundorozsmán is 2-1-re kapott ki. Odahaza viszont jöttek a pontok, 1-0-ra verték a Csengelét, 1-1-re végeztek a Csanytelekkel, legutóbb pedig 3-2-re húzták be a Mártély elleni rangadót. Az éremszerzéshez viszont a Bordány-táblán kívül is jeleskedniük kellene immár. Ami a veszélyzónából menekülő Maros-partiakat illeti, az első három tavaszi forduló egyetlen pontocskáját követően hazai környezetben verték két közvetlen riválisukat, 1-0-ra a Tömörkényt, 9-2-re a sereghajtó USC Tanárképzőt. Ezt a győzelmi szériát szeretnék most is folytatni. Ami az őszi összecsapásukat illeti, Bordányban 0-1-es félidő után 3-2-es hazai siker született. Retek Flórián,

Molnár Bence

és

Kozma Zoltán

találataira

Kerekes Róbert

és

Kovács Attila

felelt a vendégektől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.