Sport

Labdarúgás: két kiállítás, öt gól, vásárhelyi siker + FOTÓK

Labdarúgás: két kiállítás, öt gól, vásárhelyi siker + FOTÓK

2014. április 13., vasárnap
Labdarúgás: két kiállítás, öt gól, vásárhelyi siker + FOTÓK
hfc_fkszeged_044_bz

Magabiztosan, 4-1-re nyert a Hódmezővásárhely az FK ellen, a végére tüzessé vált a csata két piros lap is villant.

A meccs esélyese a Hódmezővásárhely volt, semmi kétség, és ehhez mérten is ragadta magához a kezdeményezést már az első percektől. A kék-feketék első, kidolgozott akciójára a 28. percig kellett várni, míg a Vásárhely ekkor már túl volt egy gólon, két zicceren és két-három másik ígéretes akción. A szegediek nem igen érezték meg, hogyan vezessék veszélyesen kontratámadásaikat. A 42. percben azonban érkezett egy szerencsés találat, ami felrázhatta volna a vendégeket és az öltözőből új energiákkal telve folytathatták volna a derbit, ha a lefújás előtti pillanatokban nem talált volna rést a szegedi falban egy kósza labda. A második félidő langyosan indult, de annál forróbb lett a vége, viszont igazán nagy helyzete most is csak a Vásárhelynek akadt. Összességében a hazaiak megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

Hódmezővásárhely, 200 néző
2014. április 13., 16.30
Hódmezővásárhelyi FC
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek!
játékvezető: Gyuga Zsolt • asszisztens: Benyovszki Zoltán, Tóth Ádám
4
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 22. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - FK 1899 Szeged 4-1 (2-1)

Hódmezővásárhely. Vezette: Gyuga Zsolt (Benyovszki Zoltán, Tóth Ádám)

HFC:

Vasas – Szabó M., Grósz, Tóth J., Marton, Kökény (Antal 53'), Varga Máté, Nagy A., Konc A. (Huszka 80'), Hatvani, Bernát.

Vezetőedző:

Lóczi István.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Németh, Boldizsár, Turján, Szecska (Fejes 68'), Degovics, Csuka, Forró, Dedovics (Szalai 64'), Dóra (Varga M. 60'), Szőcs (Lajkó 68').

Megbízott játékos-edző:

Dóra János.

Gól:

Konc (16'), Varga (45'), Nagy A. (71'), Bernát (89'), illetve Csuka (42').

Sárga lap:

Szabó M. (65'), Rácz (77', 83'), ill. Dedovics (37'), Németh A. (49'), Szecska (54'), Forró (74').

Piros lap:

Rácz (83'), ill. Boldizsár (86'). Lóczi István:

"Az első félidőben kapott góllal, és a kihagyott helyzeteinkkel saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. A találkozón végig feszült volt a hangulat, de ilyen arányban is megérdemelten nyertük meg."

Dóra János:

"Gratulálok a Vásárhelynek, megérdemelten gyűjtötték be a három pontot. Az első félidőben elkerülhető gólokat kaptunk, később pedig már kockáztatnunk kellett. Kitámadtunk, így szétnyílt a védekezésünk, s ahogyan ilyenkor lenni szokott, érkeztek az újabb gólok."

Online közvetítésünk:VÉGE
90+2'
Itt a vége.
90'
Kettő perc a ráadás.
88'
GÓÓÓL! Bernát kiugratása után egyedül mehet ismét a szegedi kapusra, ezúttal elrúgja mellette a bőrt, Brunczvik még beleér,de nem tudja hárítani. 4-1
86'
Boldizsárt kiállítják, két kézzel lökte el védőjét, a labda már nem volt a környéken.
83'
Szövegelésért kapja meg második sárgáját, így mehet az öltözőbe Rácz - egy jobb oldali párharcnál esett el egy hazai és egy szegedi játékos is a vendégek 16-osán belül, ezért reklamált 11-est a hazai támadó.
78'
Konc helyén Huszka.
77'
Rácz első megmozdulásából sárgát kap.
75'
Rácz jöhet fel Szabó Márk helyére
73'
Forró kap sárgát.
72'
Bernát tör ki ziccerben, Brunczvik mellett elhúzza balra a labdát, de a vissza érkező Turján ment a kapufa mellől.
71'
GÓÓÓL! Előbb Hatvani lefordulásánál kellett Bruncviknak védenie, később jobbról érkezett Szabó Márk beadása, amit a rövidre berobbanó Nagy András stukkolt a bal sarokba. 3-1
68'
Kettős csere a Szegednél: Szecska, Szőcs le, Lajkó, Fejes fel.
64'
Hatvani lő 20 méterről, Brunczvik mutat be egy szép védést.
64'
Dedovics helyén Szalai.
62'
Szabó Márk kap lapot.
61'
Egy kutya miatt állt a játék 24 másodpercig, azt hiszem foxi, fajtisztának tűnik, és nagyon szelíd, csóválja a farkát, mikor a rendező ölében "kivezeti" a játéktérről. A második félidőben eddig ez volt a legérdekesebb momentum.
60'
Dóra húzza a lábát, lemegy, helyén Varga Martin.
56'
Csuka bal oldali szabiját kell Vasasnak lehúznia a kék-fekete fejek elől.
53'
Kökény helyén Antal.
53'
Szecska kapott sárgát.
50'
Az ütközésnél Kökény megsérült, ölben vitték le, kényszerű csere lesz.
49'
Német kapott sárgát a Szegedben.
47'
Jobbról jött be egy centerezés, Bernát mögé kicsit, így nem tudta meglőni a bőrt, Brunczvik kezében kötött ki a labda.
46'
Úton a labda.
SZÜNET
46'
Szünetet jelez a bíró.
45'
GÓÓÓL! Egy balról érkező labdát Bernát lövi kapura 15 méterről, de eltöri a labdát, ami így lesz jó a kapu előtt 2 méterre kószáló Vargának, aki a hálóba passzol, a vendégek lest reklamálnak. 2-1
42'
GÓÓÓL! Csuka a bal oldalról tekerte be szögletét, rá a kapura, a rövid saroknál álló védő felett elhúzott a labda, Vasas pedig bár lehúzta a bőrt, de a gólvonalon belülről kanalazta ki kezével. 1-1
41'
Egy felívelt szabadrúgást csúsztattak ki Dóra elől szögletre.
38'
Dedovics kapott lapot rúgásért.
36'
Konc távoli lövését fogja féltérden Brunczvik.
33'
A szegedi oldalon ismét egy oldalsó szabadrúgás után érkező labda okozott feladatot a védelemnek, a másik térfélen két kontra épült, de helyzetig nem fejlődött fel a támadás.
28'
Egy ígéretes kontra. Dóra tartja meg a labdát középen, majd jó ütemben ugratja ki a balról érkező Szőcsöt, aki szögből, a 16-os vonaláról próbál lőni, de lecsúszik a labda a rüsztjéről, és két méterrel a kapu mellé tüzel.
24'
Szerencsére semmi komoly, de a szögletből sem, a kék-feketék hárítják a pontrúgást.
22'
Jobb oldalon Konc és Brunczvik startol egy labdára, a támadó átemeli a kapust, de irányítani már nem tudja a labdát: szöglet, a szegedi portás lenn marad: ápolás.
19'
Egy jobb oldali keresztlabdát Bernát kezelt le a hosszú oldalon, és egy pattanás után szinte Csikar-szögből tüzelt a csatár, a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret a labda.
18'
Szőcs jobbról tekert be egy szabit, ami elsuhant a fejek felett.
16'
Hatalmas ziccert hibázott a Vásárhely. Mélységből érkezett egy indításra Bernát, aki a kifutó Brunczvik fölött átemelte a labdát, de a kapu mellé pattogott a bőr, melyre jobbról érkezett Hatvani és Nagy, az előbbi játékos kapált bele és lőtt oldalhálót.
13'
GÓÓÓL! Varga magasan ível vissza egy szegedi lábról ellesett labdát, középen 5 méterről fejelte a kapu bal oldalába a labdát az üresen álló Konc. 1-0
11'
Az első szöglet szegedi, Dedovics elfutása után szereltek a hazaiak. A sarokrúgást nem tudta megfejelni Dóra.
6'
Középről egy 26 méteres szabadrúgást lőtt kapura Nagy András, és hasonlóan, ahogy az első próbálkozáshoz, Brunczvik újra magához ölelte a bőrt.
3'
Varga jobb oldali élesen betekert szabadrúgása okoz némi kavarodást a kék-feketék kapuja előtt.
2'
Nagy András a balösszekötő helyéről lőtt egyet 25 méterről, Brunczvik vette mellre a löketet.
1'
A Szeged kezdett.
16.30: Most köszöntik a mintegy 150-200 nézőt a csapatok, 3-4 percet csúszik a kezdés. 16.28: Jönnek a játékvezetők a csapatok kíséretében. A hazaiak tiszta pirosban, a vendégek kék-fekete szerelésben küzdenek majd. 16.15: Üdvözlünk minden futballszurkolót Hódmezővásárhelyről ebben a remek tavaszi időben sok felhővel az égen. Mindkét gárda a pályán, már a labdás bemelegítésnél tartanak a fiúk. Kezdés: 16.30!Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.