Labdarúgás: fontos SZVSE-siker az ellentétes félidők meccsén

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140301_szvse_kistelek_029

A szünetben már hárommal vezetettek a szegediek, a végén azonban kis híján megfordította a találkozót a Sándorfalva.

Alsóházi rangadót rendeztek szombaton a SZVSE-stadionban: a vasutasok a Sándorfalvát fogadták a megyei I. osztály 24. fordulójában. A játéknapot megelőzően a 17 pontos vendégek a tizenharmadik, míg a 15 pontos hazaiak a tizennegyedik helyen tanyáztak, mindkét egység tehát a veszélyzónában található, így komoly téttel bíró, hatpontosnak tekinthető összecsapásra készültek. A szegediek azzal a céllal léptek pályára, hogy megszakítják két mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériájukat (e sorozatban csak egyetlen ikszet értek el hat zakó mellett), és megelőzik a közvetlen riválist, míg a sándorfalviak egyrészt szerettek volna törleszteni az őszi 1-0-s vereségéért, másrészt bíztak abban, hogy sikerül tartaniuk javuló bajnoki formájukat (3-3 az Ásotthalom ellen két hete, 4-0-s siker a Tápé ellen egy hete).

Nekiesett ellenfelének a SZVSE, a találkozó első félidejében egyértelműen felülmúlta kissé visszafogottnak tűnő ellenfelét. A hazaiak már a 11. percben vezetést szereztek. Ekkor a kilépő Busa Bencét buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest pedig Kiss Balázs értékesítette; 1-0. Támadásban maradtak Pécsek Tibor legényei, és a rohamokat siker koronázta. A 26. percben Busa Bence kényszerítőzött, majd kilőtte a rövid oldalt; 2-0. Három minutummal később Kenderesi Márton szögleténél Törköly Tamásról feledkeztek meg a védők, ő pedig köszönte szépen, a hálóba bólintott; 3-0. Megnyugtató előnnyel vonult pihenőre a szegedi gárda, és talán túlzottan is megnyugodtak játékosai!

Történt ugyanis, hogy a fordulást követően egy teljesen más felfogásban futballozó Sándorfalvával kellett küzdeniük a vendéglátóknak. Tóth János fiai nagy lendülettel és lelkesedéssel vetették magukat a harcba, és hamar csökkentették is a hátrányt. Beszorult a SZVSE, és kapott is gyorsan két gólt. Előbb az 51. percben Veselin Guberinic, majd az 56.-ban Nikola Romic vette be Pluhár Gábor ketrecét; 3-2. Minden tekintetben nyílt lett a derbi, továbbra is fölényben játszottak a sándorfalviak, lehetőségeik is akadtak, ám egyenlíteni nem tudtak. Aztán a 83. percben megadta a kegyelemdöfést a Vasutas. Busa Bence végzett el szabadrúgást 22 méterről, nem lőtte el rosszul, ráadásul a szerencse is mellé állt, labdája a sorfalról vágódott a hálóba; 4-2. Mindez azt jelentette, hogy március 1-je után ismét bajnokit nyert a SZVSE, mely 18 pontjával meg is előzte a tabellán aktuális ellenfelét.

Ami a folytatást illeti, a Sándorfalvára rendkívül nehéz etap vár. Május 4-én (vasárnap) 17 órakor a dobogós Ujszegedi TC-t fogadják, majd meccselnek a Hódmezővásárhellyel (idegenben), a Mórahalommal (otthon) és a Csanádpalotával (idegenben). A SZVSE az utolsó négy fordulóban méri majd össze erejét ezzel a négy gárdával, előtte tehát még fontos lenne pontokat gyűjtenie, mégpedig május 3-án (szombaton) 17 órakor a Tápé vendégeként, illetve egy héttel később hazai környezetben az Ásotthalommal szemben.

A megyei I. osztály 24. fordulójában:

Szegedi VSE – Sándorfalva SK 4-2 (3-0). Szeged, SZVSE_stadion, 150 néző, vezette: Soós István (Borbás Bottyán Aurél, Kószó Csaba).
SZVSE: Pluhár – Fülöp, Nagypál, Mácsai, Törköly (Szántó), Kenderesi (Tanács), Simon, Ponyakai (Németh), Busa, Bagi, Kiss B. Vezetőedző: Pécsek Tibor.
Sándorfalva: Zaric – Vizin, Romic, V. Guberinic, Kanász Nagy G., Tóth A., Takács, Drogba (Kanász Nagy L.), Széll, Tóth L., Varga. Vezetőedző: Tóth János.
Gólszerzők: Busa B. (26′, 83′), Kiss B. (11-esből 11′), Törköly T. (29′), illetve V. Guberinic (51′), N. Romic (56′)

Pécsek Tibor: “Érzésem szerint uraltuk az első félidőt, ami az eredményben is megmutatkozott. A második felvonásra bennragadtunk az öltözőben, de szerencsére később összekaptuk magunkat, és újra mi tudtuk diktálni a meccs ritmusát. Jókor jött a negyedik gólunk, amivel eldöntöttük a mérkőzést, amit egyébként magunknak tettünk szorossá. Gratulálok a srácoknak, hogy volt bennük tartás!”

Tóth János: “Ez így alakult, de még tovább küzdünk, hogy elérjük a célunkat.”

Default thumbnail
Előző sztori

Orbán Viktor az amerikai alelnökkel tárgyalt telefonon

Következő sztori

Labdarúgás: Gajdacsi mentette meg az UTC-t a Csongrád ellen

Legutóbbi hasonló cikkek