Sport

Labdarúgás: fontos SZVSE-siker az ellentétes félidők meccsén

Labdarúgás: fontos SZVSE-siker az ellentétes félidők meccsén

2014. április 26., szombat
Labdarúgás: fontos SZVSE-siker az ellentétes félidők meccsén
SZS20140301_szvse_kistelek_029

A szünetben már hárommal vezetettek a szegediek, a végén azonban kis híján megfordította a találkozót a Sándorfalva.

Alsóházi rangadót rendeztek szombaton a SZVSE-stadionban: a vasutasok a Sándorfalvát fogadták a megyei I. osztály 24. fordulójában. A játéknapot megelőzően a 17 pontos vendégek a tizenharmadik, míg a 15 pontos hazaiak a tizennegyedik helyen tanyáztak, mindkét egység tehát a veszélyzónában található, így komoly téttel bíró, hatpontosnak tekinthető összecsapásra készültek. A szegediek azzal a céllal léptek pályára, hogy megszakítják két mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériájukat (e sorozatban csak egyetlen ikszet értek el hat zakó mellett), és megelőzik a közvetlen riválist, míg a sándorfalviak egyrészt szerettek volna törleszteni az őszi 1-0-s vereségéért, másrészt bíztak abban, hogy sikerül tartaniuk javuló bajnoki formájukat (3-3 az Ásotthalom ellen két hete, 4-0-s siker a Tápé ellen egy hete). Nekiesett ellenfelének a SZVSE, a találkozó első félidejében egyértelműen felülmúlta kissé visszafogottnak tűnő ellenfelét. A hazaiak már a 11. percben vezetést szereztek. Ekkor a kilépő

Busa Bencét

buktatták a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest pedig

Kiss Balázs

értékesítette; 1-0. Támadásban maradtak

Pécsek Tibor

legényei, és a rohamokat siker koronázta. A 26. percben Busa Bence kényszerítőzött, majd kilőtte a rövid oldalt; 2-0. Három minutummal később

Kenderesi Márton

szögleténél

Törköly Tamásról

feledkeztek meg a védők, ő pedig köszönte szépen, a hálóba bólintott; 3-0. Megnyugtató előnnyel vonult pihenőre a szegedi gárda, és talán túlzottan is megnyugodtak játékosai! Történt ugyanis, hogy a fordulást követően egy teljesen más felfogásban futballozó Sándorfalvával kellett küzdeniük a vendéglátóknak.

Tóth János

fiai nagy lendülettel és lelkesedéssel vetették magukat a harcba, és hamar csökkentették is a hátrányt. Beszorult a SZVSE, és kapott is gyorsan két gólt. Előbb az 51. percben

Veselin Guberinic

, majd az 56.-ban

Nikola Romic

vette be

Pluhár Gábor

ketrecét; 3-2. Minden tekintetben nyílt lett a derbi, továbbra is fölényben játszottak a sándorfalviak, lehetőségeik is akadtak, ám egyenlíteni nem tudtak. Aztán a 83. percben megadta a kegyelemdöfést a Vasutas. Busa Bence végzett el szabadrúgást 22 méterről, nem lőtte el rosszul, ráadásul a szerencse is mellé állt, labdája a sorfalról vágódott a hálóba; 4-2. Mindez azt jelentette, hogy március 1-je után ismét bajnokit nyert a SZVSE, mely 18 pontjával meg is előzte a tabellán aktuális ellenfelét. Ami a folytatást illeti, a Sándorfalvára rendkívül nehéz etap vár. Május 4-én (vasárnap) 17 órakor a dobogós Ujszegedi TC-t fogadják, majd meccselnek a Hódmezővásárhellyel (idegenben), a Mórahalommal (otthon) és a Csanádpalotával (idegenben). A SZVSE az utolsó négy fordulóban méri majd össze erejét ezzel a négy gárdával, előtte tehát még fontos lenne pontokat gyűjtenie, mégpedig május 3-án (szombaton) 17 órakor a Tápé vendégeként, illetve egy héttel később hazai környezetben az Ásotthalommal szemben.

A megyei I. osztály 24. fordulójában:

Szegedi VSE - Sándorfalva SK 4-2 (3-0).

Szeged, SZVSE_stadion, 150 néző, vezette: Soós István (Borbás Bottyán Aurél, Kószó Csaba).

SZVSE:

Pluhár - Fülöp, Nagypál, Mácsai, Törköly (Szántó), Kenderesi (Tanács), Simon, Ponyakai (Németh), Busa, Bagi, Kiss B. Vezetőedző: Pécsek Tibor.

Sándorfalva:

Zaric - Vizin, Romic, V. Guberinic, Kanász Nagy G., Tóth A., Takács, Drogba (Kanász Nagy L.), Széll, Tóth L., Varga. Vezetőedző: Tóth János.

Gólszerzők:

Busa B. (26', 83'), Kiss B. (11-esből 11'), Törköly T. (29'), illetve V. Guberinic (51'), N. Romic (56') Pécsek Tibor:

"Érzésem szerint uraltuk az első félidőt, ami az eredményben is megmutatkozott. A második felvonásra bennragadtunk az öltözőben, de szerencsére később összekaptuk magunkat, és újra mi tudtuk diktálni a meccs ritmusát. Jókor jött a negyedik gólunk, amivel eldöntöttük a mérkőzést, amit egyébként magunknak tettünk szorossá. Gratulálok a srácoknak, hogy volt bennük tartás!"

Tóth János:

"Ez így alakult, de még tovább küzdünk, hogy elérjük a célunkat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.