Sport

Labdarúgás: felzárkózott a Mórahalom a Tisza Volánra

Labdarúgás: felzárkózott a Mórahalom a Tisza Volánra

2014. április 15., kedd
Labdarúgás: felzárkózott a Mórahalom a Tisza Volánra
morahalom_algyo02

Hétvégi győzelmével, valamint az UTC és a Tisza Volán döntetlenjének köszönhetően a Mórahalom VSE felzárkózott az éllovas Felső Tisza partiakra. Magyar György játékos-edzővel beszélgettünk.

Amint arról online tudósításunkban is beszámoltunk,

az UTC és a Tisza Volán döntetlenezett

, s e botlást kihasználva az Algyőt simán verő Mórahalom gárdája pontban beérte az éllovas kék-feketéket. "Egy relatíve jó formában játszó Algyő ellen kellett nyernünk, amely legutóbb

simán legyőzte a Hódmezővásárhely csapatát

. Az első percektől kezdve igyekeztünk letámadással meglepni ellenfelünket, de figyelve a védekezésünkre, hogy kontrából véletlenül se jusson lehetőséghez az Algyő" - idézte fel a mérkőzés kezdetét a találkozón két gólt szerző

Magyar György

, a homokhátiak játékos-edzője. A mórahalmiaknak sikerült olyan nyomást kifejteniük, hogy negyedóra elteltével megszerezték a vezetést egy jól begyakorolt szögletvariáció után épp Magyar révén. Innentől kinyílt az Algyő, próbáltak a hazaiak fölé kerekedni, akik azonban masszívan állták a sarat, jól védekeztek, így a vendégek nem tudtak helyzetbe kerülni.

morahalom_algyo01

"A második félidőben igyekeztünk újabb gólt szerezni, mert az egygólos előny nem elég az elmúlt évek egyik bajnoka ellen. Ugyanolyan elánnal folytattuk, mint az első játékrészben, több helyzetet is kialakítottunk, s a második gól el is döntötte a találkozót: ekkor a tizenhatosnál kaptam egy labdát a félpályától, miután elvitték előlem az egyik belső védőt, majd egy-két testcsel után, a kapuval szemben középről, egy jól eltalált bal lábas lövést eresztettem meg fejmagasságban, amit nem tudott védeni a kapus" - számolt be az 53. percben esett második találatáról a középpályás. Az Algyő innentől hitehagyottabban játszott, míg a házigazdák sorra dolgozták ki a helyzeteket, s három minutum elteltével ez érett a harmadik góllá:

K. Tóth Gyula

beadását

Szőke Péter

fejelte be a kapufa segítségével. Háromgólos előnye birtokában a Mórahalom tartotta a labdát, s a csereként beállt algyői

Farkas Szilveszter

szépítő gólja már belefért az utolsó percekben a kevésbé koncentráló hazaiaknak, ezzel alakult ki a 3-1-es végeredmény. Ezzel a Mórahalom - az UTC és a Tisza Volán pontosztozkodásának is köszönhetően - felzárkózott

Tóth Ákos

éllovas csapata mögé. "Innentől a kezünkben van a sorsunk az első helyért, vagy az első hely bármelyikéért folyó harcban" - emlékeztetett Magyar György. Az elkövetkező hetekben rangadókat vívnak az éllovasok: hétvégén az FK 1899 Szegeddel csap össze a Mórahalom, míg a Tisza Volán a hódmezővásárhelyieket fogadja, április 26-án pedig következik a Mórahalom - Volán csúcsderbi. "Hazai pályán igyekszünk bebizonyítani, hogy nem véletlen a pozíciónk. Az őszi első három forduló után, azt hiszem, a vezetőségünket és a csapatot leszámítva senki nem gondolta volna, hogy így lesz. Mindenki a sikerért küzd, nincsenek sztárallűrök, segítjük egymást a meccseken és az edzéseken, nagybetűs Csapat harcol a sikerért" - közölte a mórahalmi szakember.

Labdarúgó megyei I. osztály 22. forduló:

Mórahalom VSE - Algyő SK 3-1 (1-0)

Mórahalom. Vezette: Gera Ferenc (Csamangó Tamás, Kószó Csaba).

Mórahalom:

Czirják - Takács A. (Kothencz 78'), Vojnic-Zelic, Szücs Sz., Barna, Magyar, Zámbori, Tóth L., Bokányi (Lázár 70'), K. Tóth, Szőke.

Játékos-edző:

Magyar György.

Algyő:

Révész - Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó (Koza 62'), Daróczi, Takács R. (Podonyi 58'), Pataki, Gyimesi (Kiss B. 77'), Bogdán (Sebők 58'), Kohajda (Farkas 58'), Hadár.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Magyar (16', 53'), Szőke (56'), ill. Farkas (84').

Sárga lap:

Bokányi (66'), ill. Szűcs K. (76').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.