Sport

Labdarúgás: az FK megtörné az UTC lendületét

Labdarúgás: az FK megtörné az UTC lendületét

2014. április 4., péntek
Labdarúgás: az FK megtörné az UTC lendületét
tape_fk39_gs

Gigászi csata várható szombat este a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján, hiszen az eddig tavasszal hibátlanul menetelő Ujszegedi TC-t az egyre jobb formába lendülő FK 1899 Szeged látja vendégül a helyi rangadón.

Igazi mumusa az újszegedi együttes a diszkoszvetősöknek, hiszen

Hüvös Gábor

legénysége a 2012-es feljutás óta még nem tudott megyeegyes bajnoki mérkőzésen pontot csenni a Tisza túlpartjáról érkező riválistól. A két gárda

legutóbbi találkozóján

például már a félidőben 3-0-ra vezettek Dürgőék, és a kék-feketék erejéből egy huszáros második felvonással is csak a szépítésre futotta a lefújásig. Fontos hozadéka volt azonban az összecsapásnak, hogy a 62. percben beállt a játékba

Dóra János

, aki az előző nyáron már bejelentette visszavonulását. A rutinos támadót végül csak

Tombácz Róbert

bravúrja tudták megakadályozni a gólszerzésben, ugyanakkor az ultrák kedvence szombaton bepótolhatja, amit fél éve elmulasztott. Sőt, visszavághat őszi vereségéért az FK is, mindez elé azonban tornyosul egy nagyobbacska akadály – az eddigi összes tavaszi meccsét megnyerő UTC.

Kulcsemberét vesztette az FK 1899 Szeged

ONLINE

Az FK 1899 Szeged - Ujszegedi TC megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 19 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Nehezen lendült játékba a szurkolók csapata a téli szünet után, a

Makó

és a

Csongrád

is lenullázta Varga Martinékat. A folytatás már jobban sikerült, az FK három mérkőzés óta veretlen, mindemellett győzelmet csak

Sándorfalván

ünnepelhetett a csapat, míg a

Tápé

és legutóbb a

SZVSE

elleni presztízsmeccseknek egyaránt pontosztozkodás lett a vége. Ráadásul a vasutasok elleni derbi vezéráldozattal is járt, miután

Péter-Szabó Tamás

vállszalag-szakadást szenvedett, és vélhetően már nem roboghat a diszkoszvetősök szélen vezetett támadásaival a tavasz további részében. A

Lajkó Ádám

,

Szőcs Tamás

és

Makai Árpád

alkotta trió úgyszintén a maródiak táborát erősíti, jó hír azonban, hogy

Forró Attila

eltiltása,

Heredea Máté

pedig kisebb sérülése után visszatérhet a csapatba szombaton. „Önmagáért beszél, hogy az ellenfelünk eddigi öt meccséből ötöt megnyert tavasszal. Senki ne gondolja tehát, hogy ez a csapat gyengébb lenne, mint az ősz folyamán. Más típusú, új játékosok érkeztek ugyan, de minőségi változás nem történt az UTC-nél. Nem lesz tehát sétagalopp számunkra a találkozó. Ugyanakkor nekünk teljesen mindegy, kivel játszunk, hiszen mindenki ellen a győzelem a célunk. Három veretlen meccs áll mögöttünk, még ha kicsit keserű is ezek után a szájízünk, mert közben érthetetlenül szórtunk el pontokat. Szombaton már szeretnénk begyűjteni mindhárom egységet” – fogalmazott Hüvös Gábor, az FK trénere.

Két nap alatt két rangadó vár az UTC-re

gajdacsimatyas_utc_szentmihaly36_gs

Igazán meggyőző teljesítményt nyújt a télen újjászületett újszegedi csapat,

Brinszky Adrián

irányításával sorra nyeri bajnoki fellépéseit a gárda. Persze, a sikerekhez nagy segítséget jelent

Gajdacsi Mátyás

gólerőssége is, hiszen a támadó úgy talált tavasszal már nyolc alkalommal a hálóba, hogy ősszel háromszor annyi forduló alatt mindössze három gólt jegyzett. Szintén eredményes futballt mutatott be az említett periódusban a még mindig csak 17 éves

Szentes Bíró Tamás

, illetve a télen a SZVSE-től elcsábított sztárigazolás,

Hegyesi Zsolt

is. Bőven akad tehát a keretben, aki feledtetni tudja a szurkolókkal a Bernát Péterék távozása okozta sokkot, mondhatni, az UTC-nél minden a legnagyobb rendben, a cél továbbra is a bajnoki cím. Feltéve, hogy a játékosok elbírják a futsal és a labdarúgás jelentette kettős terhelést. „Talán az FK elleni az eddigi legkomolyabb idegenbeli mérkőzésünk, úgyhogy alapvetően nem várok feltétlenül hasonló eredményt, mint az előző két alkalommal (5-1 a Kistelek és a Nagymágocs otthonában - a szerk.). Arról nem is beszélve, hogy péntek este Szombathelyen játszunk futsalmeccset. Gyakorlatilag hajnalban jövünk majd vissza Szegedre, nem lesz tehát teljesen friss a keret. Ettől függetlenül egy másodpercig sem adjuk fel azt a szándékunkat, hogy győztesen hagyjuk el a pályát az FK ellen is” – árulta el portálunknak Brinszky Adrián játékos-edző.

Az FK 1899 Szeged várható összeállítása:

Brunczvik – Szecska, Boldizsár, Turján, Barta, Csuka, Imre, Forró, Heredea, Dóra, Varga (Gyurkovics).

Az Ujszegedi TC várható összeállítása:

Tombácz – Mészáros T., Bilics, Bálint, Szentes Bíró, Balogh, Puhalák, Bánóczki, Dürgő, Hegyesi, Gajdacsi.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

Ujszegedi TC – FK 1899 Szeged 3-1 (3-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 150 néző. Vezette: Csamangó Tamás (Cseh Géza, Szeri Tamás).

UTC:

Tombácz R. – Brinszky A., Ondrejó T., Mészáros Z., Szűcs D., Kerepeczki Cs., Dürgő P., I. Tumbas, Végh A. (Erhardt Sz. 83′), Balogh Á. (Bitó R. 53′), Szentes Bíró T. (Gajdacsi M. 77′).

Vezetőedző:

Major László.

FK:

Brunczvik D. – Heredea M., Turján Gy., Szecska M., Németh A. (Barta K. 38′), Szalai N. (Makai Á. 42′), Forró A., Fejes A. (Csuka T. a szünetben), Imre Z., Péter-Szabó T., Gyurkovics T. (Dóra J. 62′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Dürgő (14′), Szűcs (24′), Mészáros (28′), illetve Heredea (48′).

Sárga lap:

Ondrejó (74′), Végh (81′), Mészáros (90′), illetve Gyurkovics (49′), Forró (56′), Dóra (90+4′).

Így játszottak a csapatok a 20. fordulóban:

Szegedi VSE – FK 1899 Szeged 1-1 (0-1)

Szeged, SZVSE-stadion, 200 néző. Vezette: Szöllősi Ferenc (Csamangó Tamás, Samu László).

SZVSE:

Pluhár – Báló M. (Olajos 85′), Fülöp, Mácsai, Nagypál, Törköly, Kenderesi (Szabó T. 80′), Tanács (Major 46′), Németh V. (Ponyokai 10′), Busa, Bagi (Simon 70′).

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Szecska (Degovics – a szünetben), Boldizsár, Turján, Barta, Lajkó (Gyurkovics 35′), Csuka (Dedovics 70′), Imre, Péter-Szabó (Szalai 55′), Varga M. (Németh A. 85′), Dóra.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Major (90′), illetve Dóra (18′).

Ujszegedi TC – Algyő SK 1-0 (0-0)

Újszeged, Kertész utca, 150 néző. Vezette: Szeles Ádám (Kasza, Kovács).

UTC:

Tombácz – Hegyesi (Mészáros T. 70′), Mészáros Z., Bilics, Bálint, Szentes Bíró, Kazi, Dürgő, Gajdacsi, Balogh, Puhalák.

Játékos-edző:

Brinszky Adrián.

Algyő:

Szűcs M. – Szűcs K., Szélpál, Pénzváltó, Daróczi (Kiss 80′), Takács, Farkas, Sebők (Mohácsi 65′), Pataki (Podonyi 70′), Bogdán, Kohajda.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gólszerző:

Szentes Bíró (79′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.