Sport

Kézilabda: Zubai a döntőben szeretne találkozni a Rókákkal

Kézilabda: Zubai a döntőben szeretne találkozni a Rókákkal

2014. április 28., hétfő
Kézilabda: Zubai a döntőben szeretne találkozni a Rókákkal
zubaiszabolcs_pick_sporting_mj-038

Fantasztikus hangulatú mérkőzésen remek teljesítménnyel vívta ki a Pick Szeged az EHF Kupa négyes döntőjében való részvételt. Zubai Szabolcsot kérdeztük.

Idegenbeli kétgólos vereségét követően kiváló hangulatú parádés mérkőzésen verte hat góllal, 28-22-re a Pick Szeged a lisszaboni Sporting együttesét, s ezzel kivívta helyét a legjobb négy között az EHF Kupában. "Tudtuk, hogy egy nagyon futós csapattal találkozunk, ám azt is tudtuk, hogy csak a győzelem elfogadható, és a továbbjutás kiharcolása. Tanultunk az első mérkőzésen elkövetett hibákból, mindenki megtette amit kellett, s magabiztos, közönségszórakoztató játékkal győztünk, és teljesítettük is a célt, ott vagyunk a final fourban" - sommázott Zubai Szabolcs. Persze, a május 17-18-i négyes döntőig még van három hét, s ez az időszak sem lesz sétagalopp, hiszen hatalmas hajtásban a csapat. A vasárnapi mérkőzés után szerdán már ismét fontos meccs következik a hazai bajnokságban, amin már csak azért is fontos a győzelem, hogy a szombati harmadik meccs helyett pihenhessen a csapat. "Hétfőn edzünk, videózunk, kedden edzés, szerdán már utazunk is Csurgóra, ahol este a bajnoki elődöntő második felvonását vívjuk. Szeretnénk ezt a történetet rövidre zárni, győzni megyünk" - tette hozzá a válogatott beállós.

pick_sporting_mj-45

Óriási teljesítményt tud maga mögött a csapat, s hatalmas dolog, hogy ott van a legjobb négy között a második legrangosabb nemzetközi kupában: ilyen rangos sorozatban ilyen messzire még nem jutott el a szegedi kézilabda. A berlini final fourba a román Constanta, a tavalyi győztes Nantes-ot búcsúztató francia Montpellier jutott be a Pick mellett, a házigazda Füchse Berlin a rendező jogán résztvevője a tornának. Ne legyenek illúzióink, egyikük sem könnyű ellenfél. "Természetesen a Constantát választanám, ha választhatnék, s a házigazdákat kerülném el, akikkel csak a döntőben találkoznék - a Füchse Berlin egyébként szerintem be is megy a fináléba" - közölte a keddi sorsolás kapcsán a közönségkedvenc 17-es. Mint elmondta, a csapat nagyon várja már, hogy megtudja, ki lesz az ellenfél. Ez a kedd délelőtt 11.30-kor kezdődő berlini sorsoláson ki is derül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.