Sport

Kézilabda: Hajdúnánáson is megtalálná motivációját az SZKKSE

Kézilabda: Hajdúnánáson is megtalálná motivációját az SZKKSE

2014. április 10., csütörtök
Kézilabda: Hajdúnánáson is megtalálná motivációját az SZKKSE
szkkse_hajdunanas37_gs

Szombat délután Hajdúnánáson lép pályára a már bajnok, az NB I-es indulási jogot kivívó SZKKSE-Cjhance-Exicom együttese.

Nyolc ponttal vezeti az NB I/B Keleti tabelláját az SZKKSE-Chance-Exicom egysége, s bár még négy meccse hátra van a 2. helyen álló Orosházának, ha mindet meg is nyernék a Békés megyeiek, s a dorozsmaiak mind az öt hátralévő találkozójukon ki is kapnának, már az sem módosítana a bajnoki cím tényén, hiszen pontazonosságnál az egymás elleni eredmények döntenek, e tekintetben pedig az SZKKSE-nek áll a zászló. Persze a bajnoki győzelem tudatával nagyon nehéz lejátszani a hátralévő öt mérkőzést, hasonló a kötelező győzelem kategóriájához, ám mint tudjuk, a kötelező mindig nehéz. "Öt forduló van még hátra, de továbbra is, meccsről meccsre meg kell találjuk a megfelelő motivációt, illetve meg kell feleljük a saját magunknak felállított elvárásoknak is. Ugyanaz a győzni akarás kell bennünk legyen mint eddig. Mindenképpen nyerni akarunk, de most már teher nélkül tudunk játszani” – említette a hátralévő mérkőzések kapcsán

Marosán György

, a csapat vezetőedzője. Hozzátette, A lábadozó Scholtz Andreán kívül sérült nincs, a héten jó hangulatban teltek a foglalkozások, csütörtök estétől már javában készül a gárda videózással a szombaton 17 órakor kezdődő találkozóra. "Nehéz meccs lesz, otthon meggyőző teljesítményt nyújtanak vendéglátóink, akik egy fiatal, motivált csapat, gyors játékkal. Ugyanakkor szinte már biztos, hogy különbusszal 40-50 szurkoló is elkísér minket a Hajdúságba, s így csak egy eredményt tartok elfogadhatónak, ha nyerni tudunk!" - közölte a tréner. A Hajdúnánás igazi középcsapat, hasonló mennyiségű győzelemmel és vereséggel (mérlegük 10-1-9), ám kétségtelenül gólerős gárda, bizonyítja ezt, hogy csak két találattal (555) jegyeznek kevesebbet a bajnokcsapatnál (557). Legutóbb a SZISE csapatával játszottak 24-24-es döntetlent, de le tudták győzni korábban a legutóbb Kispestet verő Inárcsot, vagy éppen a Vasast is. Nyilvánvalóan az újdonsült bajnoknak is meg akarják mutatni a szombat délután 17 órakor kezdődő találkozón, hogy hazai pályán ki az úr a háznál, épp ezért Aron Andreáék nem vehetik félvállról ellenfelüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.