Sport

Kézilabda: az EHF Kupára és a bajnokságra koncentrálnak Vadkertiék

Kézilabda: az EHF Kupára és a bajnokságra koncentrálnak Vadkertiék

2014. április 15., kedd
Kézilabda: az EHF Kupára és a bajnokságra koncentrálnak Vadkertiék
pick_veszprem_mj50

Győzelemre készült a Pick Szeged a magyar kupa döntőjében, de egyelőre a Veszprém ölébe hullott a siker. Az élet nem áll meg, még két fronton javíthat a Pastor-gárda.

A

magyar kupa vasárnapi döntője

után csalódott szegedi arcokat láthattak a Pick-drukkerek a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban. A magyar kupáért ment a Pick - és anélkül tértek haza a fiúk.

Vadkerti Attilát

kérdeztük a Veszprém elleni vereségről és a szezon hátralévő részéről.

A Pastor-stílus

Vadkerti Attila így vall a Pastor-stílusról: "Egyszer Marko Krivokapictól megkérdeztem, mikor leszünk jók? Azt válaszolta, minél jobban csináljuk, annál többet akar majd a mester. Olyan soha nem lesz, hogy mindig, mindent jól fogunk csinálni."

"Attól függetlenül, hogy nincs egy esztendeje, hogy Pastor mester átvette együttesünket, s idő kell elsajátítanunk az ő stílusát, megértünk talán arra, hogy nyerjünk valamit. A magyar kupa nagyon adta magát, hogy egész éves munkánk végén feltegyük az i-re a pontot. Ám a Veszprémmel játszottunk. Az első félidőben vezettünk kettővel, ők vezettek eggyel - fej-fej mellett ment a két csapat, 13-13 volt a szünet. A második félidőben aztán kijött a Veszprém dominanciája. Olyan játékosokkal rendelkeznek, hogy ha mi nem csináljuk jól a dolgunkat, ha elfáradunk, onnantól nincs esélyünk. Most is így történt: miután elfáradtunk, felemésztett minket, hogy nem tudtuk a saját játékunkat játszani" - idézte fel a kudarccal végződő trónfosztási kísérletet a Pick csapatkapitánya. Ünneplés nem volt, ezüstéremmel a nyakukban csalódottan tértek haza a csapat tagjai, hiszen elvárás volt a győzelem önmaguktól. Idén hatványozottabban eredményorientált a gárda: három fronton állnak a győzelem kapujába a finishez érkezvén, s valamit szeretnének megkaparintani. Egy elment, de kettő esetében - a hazai bajnokság és az EHF Kupa - még megvan az esély.

pick_veszprem_mj77

Hétfőn pihenőt kapott a csapat, de keddtől napi két edzéssel készülnek Körtéék, hiszen vasárnap az EHF Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén lép pályára a csapat. "Csak arra koncentrálunk, hogy a final fourba bejussunk. Az idegenbeli meccset hozni szeretnénk a Sporting ellen, amelyet a héten fogunk alaposan feltérképezni. Egyelőre annyit tudok róluk, mint korábbi kupaellenfelünkről, a Benficáról: jó hazai játékosokból álló csapat, s ha jól tudom egy kubai légiósuk van. Pénteken utazunk, s hétfő este térünk haza - hosszú portugáliai kirándulás lesz" - osztotta meg ismereteit a SZEGEDma.hu-val a válogatott jobbszélső. A Pick április 20-án, magyar idő szerint 18 órától játszik a lisszaboni Sporting otthonában, majd egy héttel később, április 27-én este 19.15-től rendezik a szegedi visszavágót. Nehezíti Vadkertiék életét, hogy a két meccs között azonban lesz egy magyar bajnoki elődöntő is: a héten lejátssza a negyeddöntős párharc harmadik összecsapását is a Csurgó és a Tatabánya - jelenleg 1-1 az állás -, közülük kerül ki a várhatóan jövő csütörtöki elődöntős ellenfél. A bajnoki elődöntő is két nyert mérkőzésig zajló párharc keretében fog lezajlani. "Kemény másfél hónap vár ránk, de hát ezért dolgoztunk eddig, hogy idáig eljussunk" - zárta beszélgetésünket Vadkerti Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.