Közélet

Kettős könyvbemutató a Gazdaságtudományi karon

Kettős könyvbemutató a Gazdaságtudományi karon

2014. április 18., péntek
Kettős könyvbemutató a Gazdaságtudományi karon

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Kutatóközpontja, illetve az Akciókutatók a Fenntarthatóságért (AKUT) Egyesület kettős, közösen szervezett könyvbemutatóra invitálja az érdeklődőket április 22-én, délután fél négytől.

A könyvbemutatón a szerzők, kiadók, illetve a szervezők munkatársai mutatnak be két frissen megjelent könyvet. Ezek közül az első

Ernst Schumacher

„A kicsi szép” című könyve (Katalizátor, 2014), amely máig a zöld közgazdaságtani és etikai gondolkodás egyik meghatározó „alapműve”. A könyvet bemutatják: Moldován László (kiadó), Bajmócy Zoltán (SZTE GTK Kutatóközpont, AKUT Egyesület) A másik

Vincent Liegey

és szerzőtársai 2013-ban megjelent „Jólét gazdasági növekedés nélkül – A Nemnövekedés felé” című könyve (Eszmélet, 2013), amely napjaink egyik „radikális”, a természeti és társadalmi szempontból egyaránt sok kritikát kapott gazdaságinövekedés-centrikus paradigmával szakítani kívánó társadalmi-tudományos gondolkodásmódját, a nem-növekedés gondolatkörét, illetve az ennek egyik potenciális eszközéül szolgáló „feltétel nélküli alapjuttatás” koncepcióját mutatja be. A könyvet bemutatják: Vincent Liegey (szerző), Gébert Judit (SZTE GTK Kutatóközpont, AKUT Egyesület). A könyvbemutató időpontja: 2014.04.22. (kedd), 15.30 óra A könyvbemutató helyszíne: SZTE GTK Aula (6722 Szeged, Kálvária sgt. 1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.