Közélet

Kétszáz új helyre támaszthatunk biciklit Szegeden

Kétszáz új helyre támaszthatunk biciklit Szegeden

2014. április 28., hétfő
Kétszáz új helyre támaszthatunk biciklit Szegeden
CAM00055

Negyvenhét helyszínen összesen 189 új kerékpártámaszt építenek ki május végéig Szegeden. Főként a közintézmények, közcélú desztinációk közelébe telepítik a zöld támaszokat, bővül a Centrum áruház és a Belvárosi mozi tárolókapacitása is.

A tavasz beköszöntével nem csak a fák, de új kerékpártárolók is „kizöldülnek” Szeged belvárosában: negyvenhét helyszínen, összesen 189 új kerékpártámaszt állítanak fel a biciklivel közlekedők kényelméért. Óvodák, általános- és középiskolák, posták és számos közintézmény szomszédságába kerültek a zöld támaszokból. „2008-2009-ben valósult meg egy még több helyszínt érintő beruházásunk, akkor 635 helyszínen több mint 270 darab támasz épült ki. A cél ezúttal is az volt, hogy elsősorban közintézmények, közcélú desztinációk legyenek kiszolgálva. Már több mint 50 százalékuk elkészült, egy hónapon belül, várhatóan május végéig mind a negyvenhét helyszínen véget érnek a munkálatok” - árulta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Oláh Miklós

, a szegedi önkormányzat fejlesztési irodájának irodavezető-helyettese. Hozzátette továbbá: a magántulajdonú üzlethelyiségek szereplői egyablakos ügyintézéssel, a Szegedi Városkép Kft. segítségével is igényelhetnek hasonló támaszokat, ennek költségéről azonban nekik kell gondoskodniuk.

A teljesség igénye nélkül íme néhány helyszín, melyhez új kerékpártámaszok épültek:

- Gyík utcai óvoda, iskola - Tabán utcai óvoda, Tabán Általános Iskola - Garam utcai óvoda - Vedres utcai óvoda - Gáspár Zoltán utcai óvoda, valamint az itt lévő könyvtár és gyermekorvosi rendelő - Csongrádi sugárúti posta - Makkosházi Általános Iskola - Arany János Általános Iskola - Francia utcai könyvtár - Kecskéstelepi Művelődési Ház és az itteni általános iskola - Karolina-iskola - Tömörkény-gimnázium - Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola - Csongrád Megyei Agrárkamara - Belvárosi mozi - Aradi tér - Centrum Áruház előtti megálló

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.