Közélet

Kelemen Zoltán is felkerült a Szegedi Sztárok Falára

Kelemen Zoltán is felkerült a Szegedi Sztárok Falára

2014. április 2., szerda
Kelemen Zoltán is felkerült a Szegedi Sztárok Falára
kelemen_zoltan_ia

Újabb művész portréjával bővül a Szegedi Sztárok Fala: a Brnoi Étteremben kiállított hírességek fotói közé Kelemen Zoltán operaénekes is felkerülhetett. A művészt Márok Tamás operakritikus méltatta szerda délután.

Kónya Krisztina és Cseh Antal

után újabb operaénekes került be a Szegedi Sztárok Falának nívós társaságába: szerda délután Kelemen Zoltán, a Szegedi Nemzeti Színház kiváló baritonistája is elhelyezhette portréját a Brnoi Étteremben. A vendéglő évekkel ezelőtt indította hagyományát, hogy egy-egy fotóval tiszteleg Szeged kiválóságai előtt,

Kelemen Zoltán

operaénekes képe 33. az illusztris művészek sorában.

Márok Tamás

operakritikus

Pál Tamás

karnagy szavait idézte meg a rendezvényen, aki szerint Kelemen Zoltán 24 órában operaénekes - hangjának kvalitása mellett annak teherbírását is méltatva ezzel. A művész 17 éves korában döntötte el, hogy az operának szenteli életét, de hosszú évekig szakember instruktálása nélkül, autodidakta módon képezte csak hangját. 1993-ban a Debreceni Csokonai színházban játszotta első szerepeit, majd 1996-tól a Szegedi Nemzeti Színház főállású magánénekeseként dolgozik. Szerepei közül a kritikus kiemelte

Verdi

Rigolettójában nyújtott előadását, melyet igen fiatalon, 27 évesen adott elő, valamint a 2008-as,

Anger Ferenc

rendezte Othellót, amelyben Jago alakjában alkotott kiemelkedőt. A színpadon leszúrták, megmérgezték és lelőtték, itt az ideje, hogy fel is akasszuk őt - mondta Márok Tamás, mielőtt a művész maga lógatta fel portréját a vendéglő falára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.