Közélet

Jótékonysági Móra-gála Mórahalmon

Jótékonysági Móra-gála Mórahalmon

2014. április 12., szombat
Jótékonysági Móra-gála Mórahalmon
phoca_thumb_l_IMG_8155

Április 11-én először rendezte meg a Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképzőiskola és Kollégium a Jótékonysági Móra-gálát. Az esten az intézmény diákjai és pedagógusai léptek fel.

Mórahalmon április 11-én az Aranyszöm Rendezvényház zenétől és jókedvtől volt hangos. Közel 150 tanuló lépett fel a Jótékonysági Móra-gálán, amelyre az elmúlt két hétben az előadók mindennap próbák sorozatával készültek. Egy régi hagyományt alakítottak át: az először megrendezett Móra-gála elődjének, a Szülők Báljának célja a támogatásszerzés volt az iskolai rendezvények, illetve osztálykirándulások megvalósításához. Ez a bál az utóbbi évben érdeklődés hiányában elmaradt – osztotta meg gondolatait

Kazi Mária

, a Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképzőiskola és Kollégium igazgatója. Most a kor követelményeinek eleget téve másféle fórumon szólították meg a szülőket, a város vállalkozóit, lakosságát, hogy támogassák az iskolát. A Hétszínvirág-Hétszínvarázs elnevézű gálaesten azt szerették volna bemutatni a pedagógusok, hogy mennyire sokszínűek, kreatívak és lelkesek a diákok, s ezt sikerült is bebizonyítaniuk. A rendezvényen előadott produkciók széles skálán mozogtak: volt zene, tánc, kacagás, életre kelt sakkbábuk, idegennyelvű előadások, hegedűsök, trombitások, ugrálókötelesek és még sorolhatnánk. Egy virágszirmot a pedagógusok is kibéreltek humoros versösszeállítással. A közönség több produkciót is tapsviharral és ujjongással díjazott. Kazi Mária elmondta, hogy az estnek még egy nagyon fontos eredménye van a támogatásszerzésen kívül, a felkészülésnek ugyanis igazi közösségformáló szerepe volt. A próbák alatt a gyerekek izgatottak voltak, jól dolgoztak együtt, egymás munkáját segítették, és örültek egymás sikerének. Ezeket a jellemvonásokat igazán fontos gyakorolniuk a gyerekeknek, hiszen meghatározzák az élethez és a társaikhoz való viszonyulásukat. Ez az összeszedettség látszott az egész est folyamán, hiszen semmilyen hiba nem lépett fel, a gyerekek tudták, mi a dolguk. Egy profin megszervezett és bemutatott gálaműsort láthattunk. Tóth Csillag ötödik osztályos tanuló elmondta, hogy a próbák örömteliek voltak, és felszabadult hangulatban teltek. Hozzátette, hogy nagyon várta a Móra-gálát, hiszen nemcsak az iskola, a gyerekek járnak jól, hanem a szülők is. Úgy fogalmazott, „hogy ha szülők láthatják gyermekeiket szerepelni, akkor ők is boldogok.” Szécsiné Szécsi Katalin tanító elárulta, hogy a gálaesten befolyt összeget az iskola udvarának szépítésére, parkosítására fogják fordítani, továbbá úgy gondolja, hogy a hatalmas siker, amit el tudtak érni, elősegíti az iskolát és a gyermekeket abban, hogy hagyományt teremtsenek a Jótékonysági Móra-gálából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.