Közélet

Indul a szegedi CoderDojo tavaszi szezonja – 8-14 éveseket tanítanak programozásra

Indul a szegedi CoderDojo tavaszi szezonja – 8-14 éveseket tanítanak programozásra

2014. április 2., szerda
Indul a szegedi CoderDojo tavaszi szezonja – 8-14 éveseket tanítanak programozásra
CoderDojo alapitok

Magyarországon elsőként Szegeden alakult meg a CoderDojo, amely egy világszervezet részeként dolgozik azon, hogy az információs technológia találkozhasson az érdeklődő fiatalokkal. A közösség minden 8-14 éves leendő coder számára nyitott és ingyenes.

„Hisszük, hogy a jövő kis programozói – akik csak magasságukat tekintve kicsik, de elméjüket tekintve már nagyok – itt járnak közöttünk. A nyílt forráskód hívei vagyunk, a tanulást a játék és az alkotás vezeti, tudásunkat megosztjuk egymással, és hisszük, hogy ez újabb és újabb távlatokat nyit majd meg előttünk” – írja a csapat. A közösség minden 8-14 éves wannabe coder számára nyitott, ingyenes, gyermekközpontú tanulást tesz lehetővé. „Hisszük, hogy a legfontosabb inspiráció a csodálat és az elismerés, és igyekszünk a nálunk tanuló CoderDojo Bajnokokat végig kísérni azon az úton, amelynek soha nincs vége: a tudás útján. Dojonk legfőképpen a gyerekeké, ezért nem véletlen, hogy az alapítók között van egy 12 éves kisfiú is – ki tudná jobban egy wannabe codernél, hogy mi érdekli a wannabe codereket?" A CoderDojo kis kóderei és a mentorok a Szent-Györgyi Albert Agórában az Informatóriumban találkoznak rendszeresen. Ebben az évben első alkalommal április 4-én, pénteken 17.30-kor tartanak egyórás foglalkozást, melyre szülőket és gyerekeket egyaránt szeretettel várnak. A CoderDojo csapatáról és munkájukról bővebben

ITT

olvashat. Várják azoknak a programozóknak, fejlesztőknek a jelentkezését is a nyemcsok.eva@gmail.com e-mail címen, akik mentorként közreműködnének a Dojo munkájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.