Írjon nekünk

Közélet

A Jobbik már 2018-ra tervez Szegeden is + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

jobbikbazisok_mj _18Mind Rácz Tibor az 1-es, mind Tóth Péter a 2-es választókerületben 15 százalék körüli eredménnyel harmadikként végzett a riválisok mögött. A Jobbik irodájában tartott eredményváró pártrendezvény zárásaként a két politikus úgy foglalt állást, négy év múlva pártjuk erősebb lesz, és komolyabb célokat tűzhet majd ki maga elé.

23.50: Sajtótájékoztatóval zárult a Jobbik rendezvénye, amelyen a párt két helyi képviselőjelöltje, Rácz Tibor és Tóth Péter szólt pár szót mind az újságírók, mind a szimpatizánsok felé.

Rácz Tibor: “Szeretnék köszönetet mondani minden szegedinek, aki a Jobbikot, illetve engem támogatott a szavazatával. Azt üzenem, sőt, ígérem nekik, hogy továbbra is kiállunk mellettük és a programunk mellett. Ezt fogjuk képviselni Szegeden és az Országgyűlésben egyaránt. A győzteseknek pedig üzenem, hogy hallják meg a jövőben a szegediek problémáit, azt, hogy új munkahelyekre van szükség ebben a városban! Szeretném megköszönni az aktivistáink munkáját, és üzenem nekik, nem adjuk fel, haladunk tovább a megkezdett úton. Az látható az eredményekben is, hogy országosan sikerült előrelépést produkálnunk. Mint minden párt vagy ember, aki elindul egy versenyen, mi is a győzelem reményében vágtunk bele a kampányba. Bár ez most nem jött össze, 2018-ban már sokkal jobb esélyekkel indulunk majd. Bizonyíték lehet erre, hogy Szegeden is nőtt a támogatottságunk, holott ez a város nem a Jobbik fellegvára. Örülök, hogy sikerült a programunkat sok szegedihez eljuttatnunk, de már holnap azon fogunk dolgozni, hogy még több itt élő embert érjünk el vele. Hiszem, hogy a jövő a Jobbikot fogja igazolni, mert ahogy az óriásplakátunk is hirdeti, a jövőt nem lehet megállítani!”

Tóth Péter: “Mint minden kampánynak, az ideinek is megvoltak a maga arcai. A Csongrád megyei 1-es választókerületben Tibor (Rácz Tibor – a szerk.) képviselte ezt, a 2-esben pedig nekem jutott ki a feladat. Ugyanakkor minden kampány mögött állnak emberek, egy stáb, illetve annak vezetője. Ki merem jelenteni, hogy idén Barta Sándor volt a megye legjobb kampányfőnöke, és szeretném ezúton is megköszönni a munkáját, továbbá az egész csapatét, a fiatalokét, külön kiemelve a dorozsmai aktivistáinkat. Tibornak pedig gratulálok, hiszen egy nagyon nehéz, főként baloldali érzelmű körzetben tudta olyan szintre hozni a Jobbikot, amire mindannyian büszkék lehetünk. A saját körzetemben pedig megduplázódott a követőink száma, és ha így folytatjuk, akkor négy év múlva a végső győzelem is elérhető lesz számunkra. Sosem fogunk lemondani a sikerről, sem pedig Szeged szellemi örökségéről, még úgy sem, hogy a város egyik fele vörös, a másik fele narancs posztóba öltözött ezúttal. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az idei évben még áll előttünk két nagyon fontos választás. Egyrészt a Jobbik a legnagyobb fricskát az EP-választásokon viheti véghez, másrészt ősszel a helyhatósági választásokon kell áttörést elérnünk. Azt várom a körzetemtől, hogy egyre több település bontsa le a jövőben a narancsos hatalmat, Szegedről pedig, mint mondtam, soha nem teszünk le.”

23.28: Át fogjuk értékelni a történteket, és 2018-ban meg fogjuk nyerni a választásokat – mondta Vona Gábor, aminek hallatán vastapsban tört ki a szegedi közönség.

23.12: Orbán Viktor elkezdte beszédét, Rácz Tibor és Tóth Péter is azonnal elhagyta a termet. A közönség kívánatának megfelelően a szervezők visszakapcsoltak a már bemutatott N1 TV-re. Itt egyelőre stúdióbeszélgetés megy, de idővel talán lesz újra nemzeti rock is.

23.01: “Nem hiszem el, hogy ennyi buta ember él ebben az országban” – adott hangot lehangoltságának egy csendben álldogáló, középkorú férfi a részeredmények tanulságai kapcsán. Egy mellette ülő másik szimpatizáns úgy fogalmazott, véleménye szerint nem értették meg az emberek a Jobbik programját. “Sokan azt vallják, hogy különbséget tesz az állampolgárok között a Jobbik, de szerintem ez nem így van” – tette hozzá.

22.49: “Hamarosan Orbán Viktor értékeli a választási eredményeket” – mondta el Kocsis Máté szóvivő a Fidesz-KDNP budapesti sajtótájékoztatóján. A közvetítésből hallható kijelentés után többen kimentek a Jobbik-irodából, úgy gondolják, itt az ideje egy kis friss levegőt szívni.

22.30: Körülbelül egyharmados feldolgozottság mellett az 1-es választókerületben Rácz Tibor 15,9, több mint 50 százalékos feldogozottságnál a 2-esben Tóth Péter 17,21 százalékkal áll a harmadik helyen.

22.22: Csendes maradt az iménti tapsok után a Jobbik irodája. Nagyjából két órával ezelőtt a Hungarica zenekar még arról énekelt, “mindenki csodára vár”, ám a csoda elmaradni látszik, így a párt szimpatizánsai is kevésbé hangosak.

22.08: Most hangzanak el az M1-en az említett adatok. Mind Rácz Tibor, mind Tóth Péter tapsot kap a jelenlévőktől. Még nagyobb az ujjongás a 3-as számú kerület kapcsán, ahol Dudás Zoltán a második helyen áll, és hasonló a helyzet a 4-es körzet és Kiss Attila esetében is.

21.50: részadatok szerint a Csongrád megyei 1-es körzetben Bohács Zsolt vezet közel 37 százalékkal, őt követi Szabó Sándor 35 körüli mutatóval. Rácz Tibor egyelőre a harmadik, 16,36 százalékát kapta az eddig megszámolt szavazatoknak. Egy körrel arrébb B. Nagy László nagyon veri a mezőnyt, a voksok fele az övé. A többin főleg Némethné Bátyai Edina (24,09) és Tóth Péter (17,99) osztoznak.

21.38: “A Jobbik lehet a 2014-es választások egyik meglepetése” – mondja a szakértő az állami tévében, tapsviharban tör ki a mondat nyomán a szépen lassan bővülő nézősereg.

21.32: Vona Gábor egyelőre bajban van a gyöngyösi választókerületben, a fideszes Horváth László előzi meg.

21.22: Megy ez! Kezdenek zúdulni a részeredmények az M1 műsorából. Egyelőre budapesti adatokat közölnek 15-20 százalékos feldolgozottság mellett. Más kérdés, hogy ezt elég kevesen hallják, látják itt a teremben, mivel a legtöbben az iroda előtt, az utcán beszélgetnek és dohányoznak. Remélhetőleg hamar megjönnek azok az infók, amelyek visszacsalják az érdeklődőket a kivetítő elé.

21.03: “Egyrészt, hogy nekünk van programunk” – válaszolta a közönség soraiban párjával helyet foglaló Márton arra a kérdésre, miért szavazott a Jobbikra. “A másik az, hogy ez a program elég szerteágazó. A szociálpolitikától a gazdaságpolitikán át az oktatásig, mindenhol a valóban nemzeti értékeket tartja szem előtt” – folytatta. “A hazai embereket akarja támogatni, a hazai érdekeket, a hazai vállalkozókat. Nem engedné a multik kártékony gazdasági tevékenységét, akik csak azért jönnek ide, hogy adómentességet nyerjenek” – fejtette ki az egyébként metál zenész fiatalember arra válaszolva, mit is ért “nemzeti” alatt. Barátnője kitért rá, egyetért a fiú nézeteivel, annál is inkább, mert az Európai Unió túlontúl egységesítené a tagállamok nemzeteinek kultúráját, márpedig a szuverenitásunk megőrzése elengedhetetlen.

20.45: “Ti vezetitek a programot?” – kérdezi a sajtóasztal mögött ülőktől egy szimpatikus úriember. Mint kiderült, szeretné, ha az N1 TV-ről átváltanánk az M1-re, hiszen onnan valószínűleg több információhoz juthatna a hallgatóság a választási eredményeket illetően. Nincs mit tenni, egyet kell értsünk a felvetéssel, habár segíteni nem tudunk az ügyben.

20.35: A biztonság kedvéért rákerestünk a guglin – az N1 TV, pontosabban a Nemzeti1 TV az “első nemzeti televízió” (ők írják így honlapjukon). Most éppen a soproni Hungarica zenekar “Robotok: Rabszolgák” című nótája csendül fel, megszakítva az eddig szakértők bevonásával zajlott stúdióbeszélgetést.

20.30: “Mint minden politikai pártnak, nekünk is a győzelem volt a célunk a kampányidőszak során. Programközpontú kampányt folytattunk, pozitív hangvételben, nem vettünk részt a politikai sárdobálásban. Szerettük volna a programunkat minél több emberhez eljuttatni, ma este kiderül, mennyire sikerült ez. Százalékokat illetően nem szeretnék latolgatásokba bocsátkozni” – hárította el rutinosan Rácz Tibor “mennyi lesz az annyi?” jellegű kérdésünket.

20.05: Üdvözöljük olvasóinkat, átrobogva a hűvös tavaszi időjárás hűtötte Szegeden megérkeztünk a Jobbik irodájába! Az ajtóban kisebb társaság fogadott minket, tagjai között Rácz Tiborral és Tóth Péterrel. A terembe belépve már egy kedves fiatal hölgy kínált pogácsát és üdítőt, kellemes a hangulat itt, főként fiatalok gyűltek össze, hogy együtt szurkolják ki a kívánt eredményeket preferált pártjuk szegedi csoportosulásával. A mintegy 20-30 fős csapat jelenleg az N1 TV adását nézi kivetítőn.

Ami Szegedet és környékét illeti, az 1-es számú választókerületben Rácz Tibor képviseli a Jobbik színeit, legnagyobb kihívói az előzetes várakozások szerint a fideszes Bohács Zsolt, az LMP-és Tanács Eszter, illetve Szabó Sándor, a Kormányváltók jelöltje. A 2-es kerületben Tóth Péter hivatott megelőzni B. Nagy Lászlót, a Fidesz-KDNP indulóját, Tatár Gábort az LMP-től, nem utolsó sorban Némethné Bátyai Edinát, a Kormányváltók jövőbeni remélt képviselőjét.

Kommentek

Közélet

Csongrád megyében is keres nevelőszülőket az SOS Gyermekfalvak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Közélet

Felejtse el, amit eddig tudott a szegedi utakról – így változott a forgalmi rend

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

A nagyszabású útfelújításoknak köszönhetően komoly forgalmi rendváltozások történtek Szegeden.

Tovább olvasom

Hírzóna

Koszorút helyeztek el a tatárszentgyörgyi áldozatok sírjánál az Emmi munkatársai

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai koszorút helyeztek el a Tatárszentgyörgyön tíz évvel ezelőtt meggyilkolt áldozatok sírjánál. A tárca szombati közleményében emlékeztetett arra, hogy 2008 és 2009 között kilenc településen történt rasszista indítékból elkövetett támadás romák ellen, a gyilkosságsorozatban hat ember vesztette életét. Kommentek

Tovább olvasom

Aktuál