Hangversennyel emlékeznek Veress Lászlóra szombaton

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kalvinterireformatustemplomMájus 3-án a három évvel ezelőtt elhunyt orvosra és címzetes egyetemi tanárra, Veress Lászlóra emlékeznek a Kálvin téri Református templomban.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak május 3-án, szombaton 15 órától a szegedi Kálvin téri református templomba, ahol hangversennyel emlékeznek Veress László orvos, egyetemi tanárra. Az 1932-ben született, s három évvel ezelőtt elhunyt Veress László több mint 50 éven keresztül volt a gyülekezet presbitériumának tagja, több mint 20 éven át az egyházközség orgonista kántora, valamint egy cikluson keresztül az egyházmegye gondnoki, az egyházkerület tanácsosi tisztét is betöltötte, valamint a közgyűlési alkotó tagja volt. Emellett a Zsinati Tanács tagja, világi jegyzője, az ének-zene ügyi bizottság tagja, több mint 10 éven át pedig a DRHE lelkészképesítő vizsgabizottságának tagja volt, illetve a DRHA Szegedre kihelyezett vallástanárképző tanszakának óraadó tanára.

A műsorban Hans Peter Graf, Farkas Ferenc, Johann Sebastian Bach, Max Reger, Jean-Baptiste Bréval, Pecy E. Flecher művei hangzanak el a SOROP TRIO II előadásában. A belépés ingyenes.

Előző sztori

12 dolog, amire érdemes Manukamézet fogyasztani

Következő sztori

Egészségcseppek: depresszió és ami mögötte van + VIDEÓ