Bulvár

Győzelmi jelet mutatva fotózkodott az egy autóba tömörült 19 határsértő

Győzelmi jelet mutatva fotózkodott az egy autóba tömörült 19 határsértő

2014. április 15., kedd
Győzelmi jelet mutatva fotózkodott az egy autóba tömörült 19 határsértő
hatarsertok

A szegedi határrendészek 19 határsértőt fogtak el Mórahalmon április 14-én. A migránsok nem estek kétségbe a lebukás miatt, a győzelem jelét mutogatva pózoltak a rendőrség fotósának.

Az ásotthalmi polgárőröknek a reggeli órákban vált gyanússá két együtt közlekedő gépjármű, amelyek Halastelek irányába tartottak, majd nem sokkal később megfordultak és visszaindultak. A járőrök – a polgárőrök jelzése alapján – Mórahalom belterületén megállították az Iveco típusú kisteherautót, amit egy szerb férfi vezetett. A jármű átvizsgálása során a rendőrök 16 török és 3 szír állampolgárt találtak a raktérben összezsúfolódva. Néhány perc múlva a másik autót vezető szerb állampolgár is rendőrkézre került az 55-ös úton, a ruzsai elágazás közelében - számolt be az esetről a police.hu. Mivel az illegális migránsok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, előállították őket a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult velük szemben. A nyomozók a szerb sofőröket embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítják. Bár a személyiségi jogok megóvása miatt arckifejezésüket pixelhomály fedi, gesztusaik inkább egy fesztiválra igyekvő, vidám társaságra emlékeztetnek, a rendőrség fotósának a győzelem V-betűjét is felmutatták a migránsok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.