Gazdaság

A Gift Energy Kft. sikeresen valósította meg a CPV napelemekkel kapcsolatos fejlesztését

A Gift Energy Kft. sikeresen valósította meg a CPV napelemekkel kapcsolatos fejlesztését

2014. április 28., hétfő
A Gift Energy Kft. sikeresen valósította meg a CPV napelemekkel kapcsolatos fejlesztését
uszt_logo

A GIFT Energy Kft. több mint 6 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „A régió innovációs potenciáljának fejlesztése innovatív start-up cégek létrehozásával” című pályázati kiíráson. Az újonnan létrejött vállalkozás 6 067 750 forint összköltségvetésű projekt során a CPV napelemekkel kapcsolatos sikeres fejlesztését valósította meg.

A projekttervben és az elképzelésekben szereplő összes tevékenységet sikerült a projekt időszakban maradéktalanul megvalósítani. Az elsődleges célunk egy olyan hiánypótló termék megalkotása és forgalmazása volt, amely még nincs jelen a magyar piacon. Létrehoztunk egy olyan berendezést, amely egy egységbe foglalja az elektromos áram és a hő hasznosítását. Az igazi szakmai kihívás egy, az eddig ismert rendszereknél számottevően jobb hatásfokkal bíró rendszer tesztelése, kialakítása volt. A kitűzött célok között szerepelt, hogy a Gift Energy Kft. egy olyan rendszert hozzon létre, amely napenergiából CPV-cellás napelem segítségével elektromos áramot, meleg vizet, valamint szabályozott fűtést és hűtést képes előállítani. A 10 hónapos futamidejű projekt során összesen egy fő felsőfokú végzettségű munkavállaló dolgozott a projekt megvalósításán, innovációs szolgáltatások igénybevétele, eszközbeszerzés, valamint marketing tanácsadási szolgáltatás igénybevétele történt. A sikeres projekt lebonyolításában projektmentor segítette a cég munkáját, illetve egy részletes üzleti terv készült a cég további sikeres tevékenységének megalapozása érdekében.

gift_uszt_logo

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.