Közélet

Folytatni kell a fertőtlenítést az SZTE gyermekklinikáján

Folytatni kell a fertőtlenítést az SZTE gyermekklinikáján

2014. április 10., csütörtök
Folytatni kell a fertőtlenítést az SZTE gyermekklinikáján
gyermekklinika_sajttaj0_gs

A vizsgált minták között még találtak pozitívat, ezért a klinika vezetése további fertőtlenítést mellett döntött a gyermekklinika újszülött intenzív osztályán. A négy baba állapota stabil.

A Szegedi Tudományegyetem a gyermekklinika újszülött intenzív osztályán észlelt

klebsiella baktérium fertőzés miatt

az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz fordult. A hatóság javaslatára a részleg 2014. április 5. óta zárlat alatt van, a fertőzéssel érintett helyiségekben a fertőtlenítés elkezdődött. Az ÁNTSZ folyamatosan ellenőrzi a fertőtlenítés hatásosságát. Amint az április 10-én délután kiderült, a vizsgált minták között még találtak pozitívat, ezért a klinika vezetése további fertőtlenítést mellett döntött. Emiatt az SZTE gyermekklinikán a koraszülött csecsemőket ellátó osztály várhatóan a jövő hét elején költözhet vissza a fertőtlenített helyiségekbe. Mint arról az SZTE rektora,

Szabó Gábor

tájékoztatta a nyilvánosságot: a szegedi gyermekklinika újszülött intenzív osztályán korábban fertőzésen átesett négy baba állapota - az orvosok és ápolók erőfeszítéseinek köszönhetően - továbbra is stabil.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.