Sport

Felsőfokon űzték a szarvast az SZTE futói a MEFOB-on

Felsőfokon űzték a szarvast az SZTE futói a MEFOB-on

2014. április 7., hétfő
Felsőfokon űzték a szarvast az SZTE futói a MEFOB-on
24_Bosch_Szarvasuzok_2014_Pajzan_Majalis_utkozben

75 kilométer lefutása 5 óra alatt – április 5-én fiatalok adták újabb bizonyítékát annak, hogy ez lehetséges. Ráadásul bulihangulatban, vidáman, lelkesen és együtt, csapatokban futottak a felsőoktatási hallgatók a Miskolci Egyetem méltán leghíresebb sporteseménye, a 24. Bosch Szarvasűzők keretében, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon, Bonifác szarvas nyomában.

Az idei verseny újdonsága volt, hogy a Szarvasűzők a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerének része lett, így az 1-es kategória a sportszövetség által meghirdetett Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság is volt egyben, a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szakmai támogatásával. Ezzel csatlakozott az esemény a több mint 30 sportágban megrendezett MEFOB-ok köréhez. A hagyományok szerint kiemelkedően jó hangulatban rajtolt el az egri Líceum elől a verseny szombat délelőtt, 64 csapat indulóival. A 8 fiú és 4 lány alkotta csapatok hősiesen állták a megpróbáltatást, s futották váltóban a Bükki Nemzeti Parkon keresztül haladó, könnyűnek egyáltalán nem mondható, 75 kilométeres távot. A fiatalok 12 különböző hosszúságú és nehézségi fokú szakaszt tettek meg.

24_Bosch_Szarvasuzok_2014_Javier_Gonzalez_egyetemi_vezetok

A versenyzők nem bánták a terep nehézségeit, hiszen céljuk, az egyetemi - főiskolai bajnoki cím megszerzése, és a Bükk-fennsík legfürgébb szarvasűzői cím elnyerése nagy dicsőség. A miskolci szakaszon csatlakozott hozzájuk

Javier González Pareja

, a magyarországi Bosch csoport vezetője és

Horváth Zita

, a Miskolci Egyetem általános rektorhelyettese, illetve az intézmény több vezetője is. A rangos esemény nehézségeit feledtette a kellemes tavaszi időjárás, és az együtt futás öröme is. Ennek jegyében végül a Miskolci Egyetemig űzte Bonifácot a fiatalos lendület. A célban már együtt örült egymás és a másik sikerének, teljesítményének a csaknem 800 résztvevő és kísérőik. A hivatalos program lezárása után a versenyzők egy közös bulin felejthették a nap fáradalmait, és köthettek új, erősíthettek meg régi barátságokat a Miskolci Egyetemen.

24_Bosch_Szarvasuzok_2014_Pajzan_Majalis_dijatado

A 24. Bosch Szarvasűzők keretében megrendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon (MEFOB) az alábbi eredmények születtek:

I. kategória

(egy egyetemet, vagy főiskolát képviselő hallgatói csapatok) 1. helyezett (és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság aranyérmese, az országos bajnok): Pajzán Majális SZTE Sportközpont (Szegedi Tudományegyetem) 2. helyezett (és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság ezüstérmese): Gyermekláncfűrész (Debreceni Egyetem) 3. helyezett (és a Váltófutó Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokság bronzérmese): ELTE-BEAC Gepárdok (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

II. kategória

(különböző egyetemek, főiskolák hallgatóiból és oktatóiból álló csapatok) 1. helyezett: Díírhántörz (BME, Óbudai Egyetem, SOTE, NYME, BCE, BGF) 2. helyezett: Söprő Szöcske (BME-GPK) 3. helyezett: Szarvasüszök (Szegedi Tudományegyetem)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.