Közélet

Fáklyás megnyitóval kezdődik a fáraók új korszaka Szegeden

Fáklyás megnyitóval kezdődik a fáraók új korszaka Szegeden

2014. április 10., csütörtök
Fáklyás megnyitóval kezdődik a fáraók új korszaka Szegeden
Kass_szarkofag2

Pénteken nyílik A fáraók Egyiptoma című nagyszabású kiállítás első helyszíne Szegeden: a Kass Galéria intim terében egy sírkamrát tekinthetnek meg az érdeklődők. A tárlatot szabadtéren, fáklyás megvilágítással nyitják meg április 11-én este 8 órakor.

Elkészült a Kass Galéria sírkamrája: a szakemberek az utolsó simításokat végzik a kiállításon, így lassan minden készen áll a pénteki megnyitóra. A fáraók Egyiptoma című tárlat első helyszínét április 11-én 20 órakor nyitják meg. A kiállítóteremben az ókori egyiptomiak túlvilágát ismerhetik meg az érdeklődők: egy több mint kétezer éves férfi szarkofág mellett közel hetven kisebb műtárgy (például halotti maszkok, különböző szobrocskák, edénykék) szemléltetik a halál utáni életről alkotott elképzeléseiket. A sírkamra mellett Kass János ókori témájú grafikáit, illusztrációit is láthatják az érdeklődők a galériában. A most nyíló tárlat egy három helyszínből álló kiállítás része: A fáraók Egyiptomának második helyszíne, a Fekete ház május 9-én nyílik majd meg, a harmadik helyszín, a Móra Ferenc Múzeum főépülete pedig június 21-től várja a látogatókat. Mindhárom kiállítóhelyen december 16-ig fog tartani az egyiptomi kiállítás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.