Bulvár

Embercsempészek és határsértők rendőrkézen

Embercsempészek és határsértők rendőrkézen

2014. április 9., szerda
Embercsempészek és határsértők rendőrkézen

Ásotthalmon fogták el a szegedi határrendészek a Nyugat-Európába tartó 3 szerbiai embercsempészt és 14 illegális migránst.

A police.hu tájékoztatása szerint a járőrök 2014. április 8-án 5 óra 30 perc körüli időben a Gátsori úton állítottak meg egy Volkswagen Jetta típusú személygépkocsit és a vele együtt közlekedő Citroën Jumpert. A kisteherautó átvizsgálása során 10 afgán állampolgárt találtak a raktérben, akik Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Az egyenruhások a 2 szerbiai sofőrt és az afgán határsértőket előállították a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. Néhány perccel később a Kissori út és a Gátsori út kereszteződésben egy szerbiai férfi került rendőrkézre, aki 4 afgán migránsnak segített a szerbiai-magyar államhatár illegális átlépésében. A rendőrök őket is előállították a határrendészeti kirendeltségre. Az adattári ellenőrzés során kiderült, hogy a 3 szerbiai férfi korábban együtt lépett be az országba Röszkénél. Ellenük embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, míg az afgán állampolgárokkal szemben idegenrendészeti eljárás van folyamatban. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a gyanúsítottakat őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.