Egyetem

Diadal-sorozat: Bemutatkozik a szőregi Kossuth 22 + FOTÓK

Diadal-sorozat: Bemutatkozik a szőregi Kossuth 22 + FOTÓK

2014. április 2., szerda
Diadal-sorozat: Bemutatkozik a szőregi Kossuth 22 + FOTÓK
diadal_szoreg_05

A szőregi Kossuth-suli diákjai még az óraközi szünetekben is a Diadalra készülnek. Igyekezniük is kell, hiszen jelenleg fej-fej mellett állnak az Arany János Általános Iskola Aranycsapatával. A lelkes csapatról és az iskoláról Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna igazgatónő mesélt.

A csapat az utolsó két forduló előtt fej-fej mellett áll az Aranycsapattal. A Kossuth 22 teamet

Dósa Dorinka, Balog Áron, Horesnyi Bence, Székely Arnold, Homoki Anna, Kabók Kata, Dézsi Levente, Bartucz Bátor, Bartucz Kíra, Rácz-Komlósi Zénó, Simon Dániel, Katona Alexandra, Újhelyi Eszter, Szabó Dávid, Sefcsik Benedek, Bakos Ágota, Szöri Virág, Szalai Szavanna, Kopasz Nikolett, Varga Csanád

alkotják élükön két felnőtt játékossal, mégpedig

Homoki Tiborral

és

Tóth Ágnessel

. A csapat felkészítő tanára:

Sajtos Bettina

. „A Kossuth Lajos Általános Iskola Szőregen található, ezért javarészt a környező kertvárosi gyerekek jelentkeznek az intézménybe, de egyre többen járnak át Újszegedről is. Jelenleg 401 diákunk van” – vázolta az iskola sokszínűségét

Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna

igazgatónő. A tanintézmény már egészen kicsi koruktól igyekszik ápolni a gyerkőcök mozgásszeretetét: az óvodásoknak előkészítő foglalkozásokat, az alsó tagozatosoknak társas- és néptáncot, illetve sportképzéseket, a végzősöknek pedig minden évben lehetőséget biztosítanak arra, hogy Szeged sportcentrumaiban is kipróbálhassák magukat. Programunk egyik fő célja, hogy megszerettessük a gyerekekkel a mozgást.” Iskolánkban olyan különleges sportot is oktatunk, melyet Magyarországon más hol még nem tanítanak. Ez a J’adzent, ami kiütő és különböző labdajátékok szabályainak ötvözetéből áll. Nevelő célzatú, ugyanis az egymásra figyelésre tanít, mindamellett pedig további értékes sport-, és jellembeli tulajdonságokat erősít. A délutáni elfoglaltságok azonban nem csak a sportról szólnak, énekkari, rajz- és számítógépes szakköröket is tartanak az intézmény falai között. Az iskola különlegessége a sokszínű és kiemelt idegen nyelvi képzés. Az angol nyelv mellett szerbül és németül is tanulhatnak a gyerekek, sőt, a felső tagozatos diákok akár a kínai nyelvben is mélyebben elmerülhetnek, köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem Konfuciusz Intézetének. „Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az iskolának közvetlen kapcsolata legyen a szülőkkel is, ennek érdekében sok közös családi programot, eseményt tartunk. Minden hónapban szervezünk az évszaknak megfelelő és ünnepekhez kötődő hagyományőrző rendezvényeket” – folytatta az igazgatónő. Az iskola épületének fejlesztése is nagyban köszönhető a társadalmi és szülői összefogásnak. A 2009-es évtől kezdődően több ütemben felújították és bővítették az intézményt, a pályázatokhoz szükséges önrészt és munkát - sok esetben - szülői együttműködéssel teljesítették. Nagyon büszkék a városi iskolák közül szinte egyedülálló gumiborítású kézilabdapályára, amit 2011-ben alakítottak ki. A közösség építésében nagy szerepet játszik a most futó Diadal-sorozat is: „Ugyanúgy, mint a tavalyi versenysorozatban, idén is nagyon küzdenek a csapattagok a jó eredményekért, a felkészülést is komolyan veszik. Óraközi szünetekben is sok időt töltenek együtt a tanulók, főleg a fordulók előtt.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.