Sport

Csókási Gabriella: nagyon elfáradtunk az Eb végére

Csókási Gabriella: nagyon elfáradtunk az Eb végére

2014. április 25., péntek
Csókási Gabriella: nagyon elfáradtunk az Eb végére
csokasigabriella_u19_eb

Minden idők legjobb magyar eredményét érte el a magyar csapat a hétvégi finnországi U19-es fallabda Európa-bajnokságon. Csókási Gabriellát, az egység szegedi tagját kérdeztük.

Az elmúlt hétvégén a finn fővárosban, Helsinkiben rendezték 22 ország részvételével a fallabdázók U19-es Európa-bajnokságát. A tornán a

Csókási Gabriella, Püski Lénárd, Farkas Balázs, Boros Dávid

összetételű magyar csapat 11. kiemelt volt, ám remek szerepléssel a bronzéremért küzdhetett, s végül

minden idők legjobb magyar eredményét elérve a 4. helyen végzett

. "Csoportunkban a 2. helyen végeztünk, s mivel az első kettő jutott tovább, így svájci rendszerben tovább küzdhettünk" - árulta el a szegedi Tisza Squash SE fallabdázója, Csókási Gabriella megkeresésünkre. Mint közölte, ebben a szakaszban is jó erőkből álló csapatokkal kellett megküzdeniük a mieinknek, mint a walesiek vagy a spanyolok, akik végül a 2. helyen végeztek. Az előbbiek ellen kiélezett küzdelemben diadalmaskodtak a magyarok, az utóbbiak ellen ugyanakkor a csoportban elért eredmény miatt igazából nem volt tétje a mérkőzésnek. "A belgák is erősek voltak, ám ellenük a fiúk jó eredményt tudtak elérni. Nekem sajnos egy héttel korábban egyéni Eb-címet nyert női ellenfelem túl erősnek bizonyult" - tette hozzá a szegedi tehetség.

fallabda_u19_eb

A magyar csapat a negyeddöntőben az íreket legyőzve jutott a legjobb négy közé, ahol a későbbi győztes angolok parancsoltak megálljt. "Az elődöntőben az 1. helyen kiemelt angoloktól 3-0-ra kaptunk ki, így a franciákkal mérkőzhettünk a 3. helyért. Ellenfelem ellen nem sok esélyem volt, ő második lett az egyéni Eb-n egy héttel korábban, a fiúknak azonban megvolt a reményük. Sajnos, csak egyikük tudott győzni, így nem lett meg a bronzérem. Hajtottunk érte, de nagyon elfáradtunk a torna végére" - árulta el Csókási Gabriella, aki most kis pihenőt kapott, de rövidesen készül nyári megmérettetéseire: Németországban és Amszterdamban vár rá egy-egy rangos nemzetközi torna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.