Bulvár

Bíróság elé áll az embercsempész

Bíróság elé áll az embercsempész

2014. április 3., csütörtök
Bíróság elé áll az embercsempész
asotthalom_embercsempesz

A szegedi határrendészek Ásotthalom külterületén fogták el a koszovói határsértőket szállító szerbiai férfit 2014. április 2-án - közli a police.hu.

Az egyenruhások a homokháti település határában hajnali 3 óra 45 perckor állították meg a piros színű Suzuki Swiftet. Az autót egy szerbiai állampolgár vezette benne 4 utassal, akik koszovói személyi okmányokkal rendelkeztek, de jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A gépjármű vezetőjét embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg az utasokat tiltott határátlépés szabálysértése miatt állították elő a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre. A 26 éves sofőr részletes beismerő vallomást tett.

Z. V.

a nyomozóknak elmondta, hogy a szerbiai-magyar államhatár közelében vette fel a koszovói állampolgárokat, akiket Bécsig kellett volna szállítania. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya a gyanúsítottat őrizetbe vette és gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.