Gazdaság

Az idén a "söralátét" méretű adóbevallás is letölthető a netről

Az idén a "söralátét" méretű adóbevallás is letölthető a netről

2014. április 13., vasárnap
Az idén a "söralátét" méretű adóbevallás is letölthető a netről
soralatet_adobevallas_it

Az idén az egyoldalas, úgynevezett "söralátét" adónyilatkozat is letölthető néhány kattintással a NAV honlapjáról - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint a NAV szakemberei az idén az internetről telepíthető szja-bevallások körét a 1353-as bevallási formán túl kiterjesztették a 1353ADÓNYILATKOZAT jelű nyomtatványra, illetve az egyszerűsített személyi jövedelemadó-bevallás választására szolgáló 1353NY jelű nyomtatványra is. Utóbbit február 17-ig lehetett elküldeni a NAV-hoz. Az elektronikusan kitöltött bevallásokat ki lehet nyomtatni, és aláírás után papíron benyújtani vagy az ügyfélkapu segítségével az interneten továbbítani a NAV-hoz. A közlemény szerint a tavaly bevezetett, úgynevezett banner-technológia jelentősen egyszerűsítette az szja-bevalláshoz szükséges programok letöltését. Tavaly már az összes bevallás mintegy negyede elektronikus formában jutott célba. A www.nav.gov.hu honlap bal oldali menüjének "Kiemelt témák" kategóriájában található "SZJA" menüpontot elindítva nyílik meg a programok letöltésére és telepítésük indítására szolgáló internetes oldal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.