Sport

Vízilabda: tízzel nyerték a szegedi lányok a nőnapi pólócsatát + FOTÓK

Vízilabda: tízzel nyerték a szegedi lányok a nőnapi pólócsatát + FOTÓK

2014. március 8., szombat
Vízilabda: tízzel nyerték a szegedi lányok a nőnapi pólócsatát + FOTÓK
taylor_honved_mj_001

A második félidőben ellenfelét felőrölve, megérdemelten aratott nagy különbségű győzelmet a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem a Honvéd ellen.

A papírforma sima hazai diadalt ígért, s nem is okoztak csalódást a szokatlan összeállításban kezdő szegedi lányok, hiszen

Miklós Dóra

góljára ugyan büntetőből válaszoltak a vendégek, a rutinos Tisza-parti pólós hölgyek közül

Dalmády Szandra, Lengyel Dominika

és

Árkosy Lilla

gyorsan háromgólosra növelte az előnyt. Közben a vendégek sorra kapták az emberelőnyöket, amelyek közül eggyel élni is tudtak, így 4-2-es szegedi vezetéssel ért véget az első nyolc perc. A folytatásban

Dalmády Petra

állította vissza a háromgólos differenciát, majd Árkosy kihagyott büntetője után zárkózott a Honvéd, kihasználva a hazaiak pontatlanságait. A második negyed második felében felpörögtek az események: Lengyel Dominika akcióból, Miklós megúszásból vette be a vendégek kapuját, akik azonban nem adták könnyen magukat, s a szünet előtti hajrában feljöttek 7-5-re, úgy, hogy még ötméterest is hibáztak. Fordulás után a vendégek feljöttek egy találatra, ám ezután következett a szegedi parádé! Árkosy kihasznált egy emberfórt, Dalmády Petra pedig remek akció végén talált be, így pillanatok alatt visszaállt a háromgólos különbség (9-6), ám Major Levente tanítványai itt nem álltak meg. Hiába kapták a vendégek sorra az emberfórokat, Dalmády Szandra, Lengyel Dominika, Dalmády Petra és Lengyel Anett zsinórban lőtték a gólokat, s a harmadik negyed végére el is dőlt a találkozó (13-6). Az utolsó nyolc perc több elhibázott támadással kezdődött mindkét oldalon, aztán Lengyel Anett és Dalmády Szandra elintézték a Honvédot: a fiatal tehetség még kétszer, a rutinos csapatkapitány még háromszor vette be az ellenfél kapuját, amire mindössze egy ötméteresből, és emberfórból érkezett kozmetikázó válasz, így 18-8-ra győzött a végig fölényben játszó szegedi alakulat.

Női vízilabda OB I 13. forduló:

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem - Honvéd POLO 18-8 (4-2, 3-3, 6-1, 5-2)

Szeged, SZUE, 50 néző. Vezette: Pásztor Antal, László Gábor.

Szeged:

TÓTH E. - LENGYEL DOMINIKA 3/1, Árkosy 2, Vidovics, MIKLÓS 2, LENGYEL A. 3, Lengyel Dorottya.

Csere:

DALMÁDY SZ. 6, DALMÁDY P. 2, Kovács D., Kocsis, Doktor.

Vezetőedző:

Major Levente.

Honvéd:

Varga K. - Gerendás, SZÍVÓS 3/1, Szűcs 2/1, KISS A. 3, Mchunu, Kerekes.

Csere:

Ármai, Varga N., Magyari.

Vezetőedző:

Rottler Antal.

Emberelőny:

6/1, ill. 14/3.

Ötméteres:

2/1, ill. 3/2.

Kipontozódott:

Vidovics (31')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.