Sport

Vitos Gergő: Szegedi NB I-es csapatban szerepelni, telt házas meccsen!

Vitos Gergő: Szegedi NB I-es csapatban szerepelni, telt házas meccsen!

2014. március 26., szerda
Vitos Gergő: Szegedi NB I-es csapatban szerepelni, telt házas meccsen!
Vitos_Gerg_2

Korábbi sorozatunkhoz híven ezúttal azokat a szegedi és megyei utánpótlás-labdarúgókat mutatjuk be, akik egy-egy korosztályos bajnoki fordulóban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Nagyszerű eredményekkel hívja fel magára a figyelmet az utóbbi időben a Szeged 2011 U17-es csapata, illetve csatáruk,

Vitos Gergő

. A nemrég múlt 15 éves szegedi labdarúgó a hétvégi SZEAC-Tápé elleni 11-1-es győzelemből 5 találattal vette ki a részét a kiemelt másodosztályú országos bajnokságban.

- Minek köszönhető, hogy ilyen jó formába lendült a csapat, illetve remekelsz te is mostanában, Gergő?

- Korai még erről beszélni, hiszen csak a kezdeti lépéseket tettük meg. Ráadásul tavaly ősszel

Lóczi Istvánnal

, a Szeged felnőtt csapatának korábbi edzőjével kezdtük a munkát, de januártól már

Vágó Mihály

vett át bennünket, s valamennyien jól tudjuk: még csak az út elején járunk a célkitűzéseket tekintve.

- Mit tartasz a csapat és a saját magad legnagyobb erényének? Mi az, amiben viszont még fejlődnie kell a csapatnak, illetve neked?

- A csapatunknak főként a támadó szellemű játék az erénye, s így értelemszerűen a védekezésben bőven akadnak még problémáink. Nálam is az alakult ki, ha érzem a bizalmat és kapom a labdákat, elég jó a helyzetkihasználásom, de edzőim szerint is a mezőnymunkám még sok kívánni valót hagy maga után. Sőt, egyikük,

Gonda László

nem győzi hangsúlyozni, hogy kőkemény erőnlét és rengeteg futás nélkül semmire sem fogjuk vinni, ebben is fejlődnünk kell!

- Hogyan tudod összeegyeztetni a tanulást a labdarúgással, az edzésekkel, a meccsekkel?

- Hát ez elég nagy problémát jelent, mert a Déri Miksa Szakközépiskola informatika szakán tanulok és gyakran 7-8 óránk van naponta, ami azt jelenti, hogy nagyon korán kelek és közvetlenül az iskolából kell edzésre mennem a Hunyadi téri pályára Szegeden. Hetente többször is késő este érek haza, így a tanulásra, leckeírásra túlnyomórészt másnap hajnalban kerülhet csak sor... De nem én vagyok az egyedüli, így bírnom kell!

- Mit jelent számodra, hogy a nagy múltú szegedi labdarúgás első számú klubjának utánpótlásában szerepelhetsz?

- Korábban az UTC-ben játszottam, de amikor megalakult a Szeged 2011 utánpótlás korosztálya 2012 nyarán, közvetlen tornatanárom, Lóczi István, no meg édesapám, aki a szegedi futball krónikása, azonnal ecsetelték a lehetőséget, s való igaz, nem kellett sokáig győzködniük. Utóbbinak a könyveiből én is jól ismerem, hogy a Szeged korábban a legjobb vidéki csapatok közé tartozott, 50-nél többször játszottak NB I-ben, volt hogy 25-30 ezer néző előtt. Ezt a klassz szurkolói hangulatot magam is megtapasztaltam, hiszen az utóbbi két idényben, a Vasutas-pályán, a Szeged 2011 NB II-es meccsein mindig az ultrák előtt szedtem a nagyoknak a labdát. Abba a fanatikus szurkolásba néha beleborzongtam...

- Milyen céljaid vannak a labdarúgásban, illetve itt Szegeden, a szegedi labdarúgásban?

- Erősen kötődöm a városhoz, a családomhoz - közülük a 12 éves

Gyuri

öcsém is

Laczkó Jánosnál

játszik, a barátokhoz, így nagyon szeretnék néhány év múlva a Szeged NB I-es csapatában szerepelni, főként egy-egy telt házas meccsen az Izabella hídnál megépülő új stadionunkban. Ezért érdemes évekig tanulni, edzeni és az utánpótlás korosztályokban minél több gólt rúgni - reggeltől estig.

- Van-e példaképed itthon vagy külföldön, és miben szeretnél hozzá hasonlítani?

- Édesapám állandó könyvírói munkájának köszönhetően már 8-10 évesen megismertem a sokszoros bajnok DVSC játékosait, rengeteg hazai és nemzetközi kupameccsre elutaztunk velük, s így itthon azóta is a Lokinak drukkolok. Kedvenc csapatomnak, a Chelseanek pedig már 2005 óta szurkolok, így csatárként nem is lehetne más a példaképem, mint

Didier Drogba,

a Kékek ikonja. Hozzá leginkább a gólérzékenységben szeretnék hasonlítani – amellyel a csapatomat is maximálisan segítem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.