Közélet

Vezess te is lovastúrát Mórahalmon!

Vezess te is lovastúrát Mórahalmon!

2014. március 5., szerda
Vezess te is lovastúrát Mórahalmon!

Lovastúra-vezető nappali tagozatos képzést indít érettségizetteknek szeptembertől a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium. Az elméleti és a gyakorlati oktatás is Mórahalmon zajlik majd.

Az érettségire épülő lovastúra-vezető képzést az ásotthalmi Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium hirdette meg. Július 15-ig várják a jelentkezéseket. "A kétéves képzés nappali tagozatos tanulói jogviszonyt jelent, érettségivel rendelkező, 18-20 éves fiatalok jelentkezését várjuk. A kihelyezett képzés központja a mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpont lesz, itt zajlanak majd a gyakorlati órák is, ami a teljes képzési idő 60 százalékát teszik ki" - árulta el

Andrésiné Ambrus Ildikó

, a Bedő igazgatója. Az OKJ-s szakmai végzettséget adó képzés többek között lógondozás, lovaglás, túravezetés, fogathajtás, lovagoltatás, turisztikai erőforrások bemutatása és turisztikai kommunikáció modulokból áll. A képzés szeptember 1-én indul, a jelentkezéseket július 15-ig várják, hiszen az érettségi vizsgák június végéig tartanak. Az érdeklődőknek érdemes élni az előjelentkezés lehetőségével (ez április 30-ig lehetséges), mert legfeljebb 12 főt tudnak felvenni a képzésre. A jelentkezőknek igény szerint kollégiumi elhelyezést is biztosítanak Mórahalmon. A szakképesítést megszerző szakemberek hivatalosan vezethetnek majd hazai és külföldi lovas-turista csoportokat, feladatuk lesz a lovak túrákra való előkészítése, a szakszerű tartásuk és takarmányozásuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.