Gazdaság

Várkonyi Andrea is támogatja a szegedi tehetségeket + FOTÓK

Várkonyi Andrea is támogatja a szegedi tehetségeket + FOTÓK

2014. március 7., péntek
Várkonyi Andrea is támogatja a szegedi tehetségeket + FOTÓK
SZS20140307_tehetsegpont_egyuttmukodes_001

Új taggal bővült szegedi Tehetséggondozó Tanács, valamint további támogató cégek csatlakoztak a Szegedi Tudományegyetem kiváló hallgatóinak megsegítéséhez. Az ösztöndíj lehetőségeket kínáló négy partnerrel pénteken írták alá a szerződést.

"Két apropója van a mai találkozónak, az egyik, hogy

Várkonyi Andreát

egyetemünk volt hallgatóját immáron a tehetséggondozó tanács tagjaként üdvözölhetjük, a másik pedig, mert újabb ösztöndíj lehetőségekről döntött a tanács" - vezette fel a sajtótájékoztató témáit

Badó Attila

elnök. Utóbbi olyan hallgatókat segítő lehetőségekkel bővült, mint az SZTE Esélyegyenlőségi Talent-díj, vagy a nemzetközi folyóiratokban való publikálást, illetve a konferenciákon való részvételt segítő ösztöndíj. A már meglévő partnerek mellé Pro Talentis Vállalati Ösztöndíjjal csatlakozott a Dipol csoport, a ContiTech Rubber Industrial Kft., valamint az OTP Travel és az Euromenedzser, hogy újabb módokon segítsék a hallgatók fejlődését és boldogulását. Idén először az SZTE Magyar Nemzeti Bank Talent Ösztöndíjára is pályázhatnak. A kiosztható támogatás a tehetségeket felkaroló cégek, vállalkozások befektetésével együtt 12 millió 700 ezer forint. Habár eddig a tanács nem büszkélkedhetett női taggal, mostantól Várkonyi Andrea, a TV2 műsorvezetője, egykori egyetemi hallgató is csatlakozott soraikhoz. Mint mondta, furcsa ugyanakkor jóleső érzés számára, hogy szülővárosába visszatérve részt vehet a tehetséges fiatalok felkarolásában. Szerinte fontos, hogy a Szegeden működő mentorprogram anyagi juttatással is támogassa az arra érdemeseket. Ugyancsak a tehetségek megsegítésére hívta fel a figyelmet

Lékó Péter

nemzetközi sakknagymester, aki szerint nem elég felismerni a kiváló tanulókat, sportolókat és művészeket, kell melléjük egy mentor is, hogy egyengesse útjukat. A sajtótájékoztatót követően

Molnár Judit

, az OTP Travel vezérigazgatója,

Regina Gensigora

, a ContiTech Rubber Industrial Kft. ügyvezetője,

Szügyi György

, a szegedi Euromenedzser vezérigazgatója, valamint

Forgó Gábor

, a Dipol csoport egyik tulajdonosa aláírták a megállapodást.

A Tehetségpontról

A 2008-ban alakult tehetségpont célja egyébként, hogy összefogja az egyetemen működő tehetséggondozó programokat, felkutassa, illetve támogassa az arra érdemes hallgatókat. Külön rangsorban értékelik az alap és mester, valamint az osztatlan képzés hallgatóit a sportolókat, a művészeket és a doktoranduszokat is. A hallgatói teljesítmények függvényében bronz, ezüst és arany fokozatot érhetnek el a tanulók, ehhez megfelelő kedvezmények társulnak. A rendszer célja a motiváló rangsor felállítása, ami arra ösztönzi a tagokat, hogy minél jobb helyezést érjenek el.

Vida György

, a szegedi Földtudományok Doktori Iskolájának doktorandusza, aki tavaly sport ösztöndíjat kapott, azt hangsúlyozta, hogy a kapott összeget tanulmányaira tudta fordítani és a díj növeli az életrajza értétékét.

Szelepcsényi Zoltán

, aki szintén doktorandusz a szegedi egyetemen, nyelvtanulásra fordította az esélyegyenlőségi támogatásért járó összeget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.