Egészség

Tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma

Tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma

2014. március 20., csütörtök
Tovább csökkent az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma

Az előző hetihez képest 28 százalékkal kevesebben, 15 700-an fordultak influenzás panaszokkal orvoshoz, az Országos Epidemiológiai Központ csütörtöki közlése szerint visszavonulóban van a járvány Magyarországon.

A tájékoztatás szerint a március 10-16. közötti időszakban tapasztaltakhoz hasonlóan, az influenzaszerű megbetegedések leggyakrabban a 3-5 éveseket és a 6-14 éveseket érintette. A 11. héten - Bács-Kiskun megye kivételével - valamennyi közigazgatási területen csökkent az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma, és legtöbb esetben az influenza A vírus fertőzött. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapja szerint az influenzajárvány miatt még mindig több kórházban és egészségügyi intézményben van teljes, vagy részleges látogatási tilalom. Így tilos a betegek felkeresése a budapesti MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) központi aneszteziológiai intenzív terápiás, illetve szülészet-nőgyógyászati osztályán, továbbá a PIC-részlegen. Fejér megye valamennyi gyógyító és ápolási intézetében van még látogatási tilalom. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetben pedig a szülészet-nőgyógyászaton, a csecsemő- és gyermekosztályon, az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon, Nógrád megyében a Szent Lázár Megyei Kórház valamennyi osztálya van zárva a látogatók előtt, illetve a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet újszülöttrészlegén, a gyermekgyógyászati, szülészet-nőgyógyászati és az infektológiai osztályán tilos a látogatás. Szintén érvényben van még a részleges látogatási tilalom a Pest megyei kistarcsai Flór Ferenc Kórházban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.