Közélet

Személyesen kért bocsánatot a szegedi firkáló

Személyesen kért bocsánatot a szegedi firkáló

2014. március 18., kedd
Személyesen kért bocsánatot a szegedi firkáló
graffiti04_gs

Felébredt a bűntudat a graffitisben, vagy megijedt a feljelentéstől? A falfirkáló személyesen jelentkezett a Stefánia Klinikán.

Novemberben a Stefánia és az Arany János utca sarkán található - akkor még felújítás alatt álló - magánklinika műemléki épülete kapott

tageket az ablakára

és a speciális faszerkezetre.

Juhászné B. Zsuzsanna

, a Stefánia Klinika ügyvezető igazgatója megelégelve a "művész" munkáit, akkor a nyilvánosság felé fordult, s portálunk segítségét kérte az elkövető felderítésében: 50 ezer forintot ajánlott annak, aki érdemi információval rendelkezik a firkálóról. A "vérdíjra" azonban

maga a rongáló reagált

, újabb üzenetet hagyott a falon. "50 ezer f...?" - utalva ezzel a nyomravezetői díjra. "A felhívásra szinte napra pontosan érkezett az újabb firka, már célzásértékkel. Egészen addig nem tettem feljelentést, de ezen a ponton már úgy éreztem, a rendőrséghez kell fordulnom" - mesélt a rajzos zaklató akciójáról az ügyvezető asszony. A SZEGEDma.hu cikkére tavaly december 31-én jelentkezett egy fiatalember, aki azt állította, bizonyítékai vannak az elkövetőről a rendőrség számára.

graffiti02_gs

Talán a rendőri közbelépés hírének hallatára, talán a bűntudat ébredt fel a graffitisben, a közelmúltban személyesen jelentkezett a Stefánia Klinikán. "Bocsánatot kért a rendelőben, amit én el is fogadtam. Majd egy kéréssel fordult hozzám: szerette volna ledolgozni nálunk büntetése mértékét. Egyelőre még nem döntöttem el, hogy élünk-e ezzel a lehetőséggel" - fűzte hozzá Juhszáné B. Zsuzsanna, aki úgy tájékoztatott minket, a rongálás ügye a mai napig nem zárult le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.