Sport

Segíti a fogyatékkal élő diákok sportolását a Klik

Segíti a fogyatékkal élő diákok sportolását a Klik

2014. március 24., hétfő
Segíti a fogyatékkal élő diákok sportolását a Klik

A fogyatékkal élő diákok jobb sportolási lehetőségei érdekében együttműködési megállapodást kötött a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - tájékoztatta a Klik hétfőn az MTI-t.

Mint kiemelték: közös céljuk a fogyatékkal élő tanulók mozgással és sportolással kapcsolatos lehetőségeinek bővítése, az integrált oktatási intézményekben tanuló több mint 80 ezer fogyatékos diák diákolimpiai versenyrendszerének és szabadidősport tevékenységének képviselete. A FODISZ - Magyarország legnagyobb, a fogyatékkal élő diákok sportját koordináló sportszervezete - szakemberei a jövőben részt vesznek a Klikkel közös szakmai projektek megvalósításában, és segítenek az intézményfenntartónak a diákok sportolási, testnevelési lehetőségeit támogató képzések megszervezésében. Az együttműködési megállapodás értelmében a versenyhelyszíneket, valamint a fenntartásában lévő köznevelési intézmények részvételét a Klik biztosítja - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.