Sport

Röplabda: nem hagyott esélyt a Szolnoknak az SZTE EHÖK SE

Röplabda: nem hagyott esélyt a Szolnoknak az SZTE EHÖK SE

2014. március 31., hétfő
Röplabda: nem hagyott esélyt a Szolnoknak az SZTE EHÖK SE
szteehokse_noiroplabda

Vasárnap a papírformának megfelelően sima győzelmet aratott az SZTE EHÖK SE női röplabdacsapata a vendég Szolnok ellen hazai környezetben.

Az eddig egymás ellen játszott két mérkőzést simán hozták a szegedi lányok a sereghajtóval szemben, s ez most sem ígérkezett másként.

Berkes Zoltán

habár még nem látta a Szolnok csapata milyen játékerőt képvisel – akkor még nem ő irányította az egyetemi alakulatot -, de a tréner bízott a papírforma-győzelemben, és ehhez mérten meggyőző, határozott, figuratív játékot kért csapatától. Az első szettre kicsit álmosan léptek pályára a hazaiak, akik magukhoz képest nem játszottak jól: sok volt a nyitásrontás, a ki nem kényszerített hiba. Ezeket sikerült orvosolni támadásban, ugyanis a vendégeknek semmilyen válaszuk nem volt a hazaiak centertámadásaira. A szett vége felé már mindenki magára talált a Tisza-partiak közül és úgy röplabdázott, ahogy azt az edző és saját maguk is elvárták. A magassági és fizikai előny a Szeged oldalán állt, és ez is hozzásegítette őket az első szett megnyeréséhez (25-14). A második játszmára már teljesen nyilvánvaló volt, hogy a hiányzókkal kiálló Szeged magasan a Szolnok fölé kerekedik a játék minden elemében. A vendégek a saját dolgukat is nehezítették pontatlan nyitásfogadásaikkal és potyalabda bejátszásaikkal, ezeket pedig mind könyörtelenül kihasználták a vendéglátók. Ahogy közeledtünk a szett vége felé, a hazai előny egyre nagyobb lett, és az ellenfél időkérései sem törték meg a lendületet, így elsöprő eredménnyel (25-11) már 2-0 volt az EHÖK SE-nek. A harmadik és egyben utolsó szettet is lemásolták a lányok az előzőekről. A figuratív és gyors játékra nem volt ellenszere a vendégeknek, hiába játszottak motiváltan és lelkesen. A centereink bombáira, olykor fineszes megoldásaira nem érkezett válasz a túloldalról. Amikor bejátszási hiba csúszott a szegedi játékba és nem tudta

Neizer Lili

feladó megjátszani a középsőket, szélen nagy százalékkal eredményesek voltak a támadások. Ezen kívül ebben a játszmában rendkívül hatékonyan szerváltak az egyetemisták, ami sorozatosan termelte a pontokat a hazaiak javára. Nem volt kérdés tehát, ki nyeri az utolsó játékrészt: 25-12-vel, 3-0-ra nyerve a három pontot a hazaiak gyűjtötték be. A következő fordulóban, március 6-án a Szeged csapata a Hajdúböszörményt fogadja hazai pályán, ahol már tét nélkül játszhatnak a lányok a szezon utolsó előtti mérkőzésén.

Női röplabda NB II Keleti csoport 17. forduló:

SZTE EHÖK SE – Szolnoki Sportcentrum Sportiskola 3-0 (14, 11, 12)

Szeged, Hattyas sori Sportközpont, 100 néző.

SZTE EHÖK SE:

Neizer, Horuczi, MOLNÁR A., SELMECZY, KRCELIC, CSINTALAN. Csere: Ádám (libero), Tornai. Berkes Zoltán:

"A fiatal, de nagyon motivált szolnoki csapat elleni mérkőzés kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy új technikai, taktikai elemeket kipróbálhassunk, gyakorolhassunk. Ezeket nagy részben sikerült megvalósítanunk, így elégedett vagyok nem csak az eredménnyel, hanem a látottakkal is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.