Közélet

Országszerte megemlékezéseket tartanak a nemzeti ünnepen

Országszerte megemlékezéseket tartanak a nemzeti ünnepen

2014. március 15., szombat
Országszerte megemlékezéseket tartanak a nemzeti ünnepen
marc15_kossuthter_du_mti_fi

Országszerte megemlékezéseket, családi programokat tartanak ma az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából.

Az állami programsorozat a megújult Kossuth téren zászlófelvonással és

Kövér László

házelnök köszöntőjével veszi kezdetét reggel kilenc órakor, majd ünnepi menet indul a Múzeumkertbe, ahol

Orbán Viktor

miniszterelnök, a Fidesz elnöke mond beszédet. A Tisztelet a bátraknak! szlogennel meghirdetett állami ünnepségsorozat keretében ezután a Múzeumkertből menet indul hagyományőrző lovasok részvételével a budai Várba, ahol egész nap családi programokat tartanak. Az ellenzéki összefogás pártjai délután a fővárosi Szabad sajtó útján tartják közös megemlékezésüket. A Jobbik lovas-zenés felvonulás után a Deák Ferenc téren tartja nagygyűlését. Az LMP központi megemlékezése a belvárosban, a Pilvax szállónál lesz.

Tarlós István

főpolgármester a II. kerületi Bem-szobornál mond ünnepi beszédet. Nyílt nap lesz az Országházban, az érdeklődők megtekinthetik a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot, valamint a Szent Koronát. A programra előzetes regisztráció nem szükséges, a belépés mindenki számára ingyenes. Az évforduló alkalmából a megyeszékhelyeken, a nagyobb településeken is tartanak megemlékezéseket, koszorúzásokat, hagyományőrző műsorokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.