Közélet

Növényvédő permetezésbe kezd a környezetgazdálkodás

Növényvédő permetezésbe kezd a környezetgazdálkodás

2014. március 7., péntek
Növényvédő permetezésbe kezd a környezetgazdálkodás

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. az elmúlt héten végzett a közterületi fametszési munkálataival, ezáltal megkezdheti a kora tavaszi időszak egyik legfontosabb növényvédelmi feladatát a lemosó permetezést.

Az emberre veszélytelen, valamint a környezetet kímélő - réz, kén, olajtartalmú – permetszer megelőző és fertőtlenítő kezelés legfontosabb célja a rügyek felületén és a kéregrepedésekben megtapadt kórokozó gombák szaporító képleteinek elpusztítása, valamint a rovarkártevők áttelelő alakjainak ritkítása. A következő napok száraz és szélcsendes éjjelein a társaságunk az ütemterv szerint fogja végezni a tavasz eleji lemosó permetezést. Első körben Újszeged, Belváros, Móraváros, Rókus városrészekben, majd azt követően a többi városrészekben is, melynek hatására a növények zavartalanul indulhatnak fejlődésnek, valamint megerősödhetnek, mire a kórokozók és a kártevők szaporodásnak indulnának. Ezzel egész évre visszaszoríthatjuk a kártevők invázióját. Biztosíthatjuk továbbá a szegedi lakosok, valamint a városunkba látogató turisták számára a közterületeken levő egészséges növények csodálatos látványát. "A vízoldékony szer halvány réteg formájában nyomot hagy a fák alatt parkoló járművek szélvédő üvegén, mely könnyen mosható. Javasoljuk a szélvédő kartonnal való takarását erre a néhány napra. Fontos feladatot végzünk, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért!" - olvasható a környezetgazdálkodás sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.