Kultúra

Nőnapi liliommal a kulturális beszélgetésekért

Nőnapi liliommal a kulturális beszélgetésekért

2014. március 6., csütörtök
Nőnapi liliommal a kulturális beszélgetésekért
reok _muveszetek_mj 04

Ingyen nézhetik meg a REÖK aktuális kiállításait Nőnapon a palotába betérő hölgyek. Liliom-kampány is indul és a garantált programok – így a fotószalon és a nyitott műterem – miatt is érdemes ellátogatni a kiállítóházba szombaton.

A REÖK is szeretne kedveskedni a hölgyeknek a Nemzetközi Nőnap alkalmából, így szombaton ingyenes belépést biztosítanak számukra a két aktuális tárlatra. A Nyilassy Sándor- és a Kopasz Márta-emlékkiállítás már csak vasárnapig látogatható, így mindenképpen érdemes ellátogatni a szép, kora tavaszi hétvégén a palotába. Ezen a napon minden betérő liliomos REÖK-kitűzőt kap ajándékként, amely nemes célt szolgál: aki kabátjára, ruhájára tűzi, vállalja, hogy bárkivel, bárhol szívesen beszélget a kultúráról. Manapság folyton rohanunk, nincs időnk egymásra, a liliomos jelzés arra is bátorít, hogy akár a buszmegállóban vagy a boltban, sorban állás közben megszólítsuk egymást és értelmes dolgokról, békésen diskuráljunk. A kitűző vizuális motívuma a szecessziós palota homlokzatát és lépcsőházát díszítő bájos vízililiomokat idézi. A kiállítások közül

Nyilassy

alkotásain számos ismerős táj, napfényes életkép elevenedik meg, hiszen a művész kedves témája volt Szeged, Tápé és Horgos illetve a környék mindennapjai, ünnepei.

Kopasz Márta

grafikusi munkásságának alkotásai is Szeged város jellegzetes történelmi és építészeti emlékeit mutatják be, így például a Dóm teret vagy a Dömötör-tornyot. Ezen a napon egyébként a népszerű, ingyenes szombati programokon is részt vehetnek a látogatók.

Dusha Béla

fotóművész szecessziós szalonjában bárkiről készülhet portré – akár a hangulatos hátterek előtt, akár green box technika segítségével az épület egyéb, meglepő pontjain. Árnyas Koppány pop-up műtermében pedig festmények születésének lehetünk szemtanúi. Szombatonként ugyanis a nagyközönség is betekinthet a máskor elzárt alkotófolyamatba, sőt az alkotók a kíváncsi kérdésekre is válaszolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.