Közélet

Nőnapi köszöntés a L.É.T nyugdíjasklubjaiban + FOTÓK

Nőnapi köszöntés a L.É.T nyugdíjasklubjaiban + FOTÓK

2014. március 8., szombat
Nőnapi köszöntés a L.É.T nyugdíjasklubjaiban + FOTÓK
let_nonapi_koszonto27_gs

A L.É.T – Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Mozgalom pénteken köszöntötte nyugdíjasklubjainak hölgy tagjait. A hölgyek jó érzéssel fogadták a köszöntést, és igazi fergeteges jó hangulatot varázsoltak a klubdélutánon.

"A L.É.T már ötödik éve köszönti fel a nyugdíjas klubok hölgy tagjait nőnap alkalmából. A tarjáni lakótelepeken élő emberek segítésére és támogatására életre hívott közösség minden tagja azért fáradozik, hogy az itt élő emberek megérezhessék, nincsenek egyedül" – mondta el

Balogh Zsolt

a L.É.T egyesületi elnöke, annak szociális programjaiért felelős programkoordinátora. "A mozgalom természetesen nem csak a nyugdíjasokhoz szól, bár kétségtelenül fontos feladatvállalásai egyike az idős embertársak felkarolása. A mozgalom mindenkin segíteni kíván, aki egyedül van és nehézségei vannak" – tette hozzá

Kothencz János

, a L.É.T önkéntes mozgalom alapítója és vezetője. Mint mondta, pontosan azért kell felkarolnunk a környezetünkben élőket, mert ha mi kerülnénk bajba, akkor talán számunkra is jólesne, ha valaki odafigyelne ránk. A L.É.T számtalan programot valósít meg a városrészben. Négy nyugdíjasklubot működtet, szinte minden negyedévben komoly élelmiszerosztást valósít meg. Önkéntes látogató-segítő szolgálata van, illetve a krízishelyzetbe került családok gondjain segít. Sok tucat munkahelyet közvetített már olyan emberek részére, akik hosszú ideig nem találhattak munkát. Közösségi rendezvényeiken több ezer tarjáni és felsővárosi lakos érezheti magát jól már hosszú évek óta. A L.É.T különös gondot fordít arra is, hogy a tradicionális ünnepeket méltó módon ünnepeljék meg Tarjánban. Mind a húsvét, karácsony vagy akár a gyermeknapok vonatkozásaiban színvonalas ünnepi rendezvényekkel kedveskednek az itt élőknek. A mozgalom egyik különlegessége, hogy szinte valamennyi önkéntese itt élő lakos, vagyis a saját életkörülményeikben élik meg és valósítják meg az egymásért vállalható szolidaritást. A mozgalom egyre inkább kinövi magát. Kothencz János köszöntőjében arra emlékeztette a klubok hölgy tagjait, hogy nemcsak nőnapon, de a hétköznapok minden percében fontos és nélkülözhetetlen felismerés kell legyen mindannyiunk számára, hogy mit tanulhatunk a nőktől. A mozgalom vezetője megköszönte, hogy évek óta szervezik és óvják magukat a klub tagjai, és arra buzdított, hogy merjenek bátran részeseivé válni annak a közösségépítésnek, melyet ma már sokan együtt alkotnak. A köszöntők után a hölgyek önfeledt szórakozással teremtettek jó hangulatot minden résztvevő számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.