Közélet

Narancssárga riasztás Csongrád megyében széllökések miatt

Narancssárga riasztás Csongrád megyében széllökések miatt

2014. március 15., szombat
Narancssárga riasztás Csongrád megyében széllökések miatt

Egyre több járásban, és Budapesten is már narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben a várható viharos szél miatt. Ezeken a területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is lehetnek.

Már az ország északi felében narancssárga riasztás, s emellett az ország jelentős területén elsőfokú riasztás van érvényben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott - szombat éjfélig szóló - veszélyjelzése szerint másodfokú, vagyis narancssárga figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Pest megyében, valamint Budapesten. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják. Baranya, Somogy, Vas és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezekben a megyékben is 70 kilométer/órásnál erősebb széllökések lehetnek. A meteorológiai szolgálat azt írta: délután 4 óra körül a Közép-Dunántúlon és az Alföldön válik sokfelé viharossá a szél. Az utóbbi térségben a 100 kilométer/órát is megközelíthetik a legerősebb széllökések. Este 7 óra körül a szél mindenütt mérséklődik, ekkor már inkább csak az ország déli harmadán lehetnek az óránkénti 70 kilométeres erősséget elérő lökések. Vasárnap viszont a délnyugati és az északkeleti megyéket kivéve ismét sokfelé viharossá fokozódhat a szél. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti a 90-95 kilométer/órát is - írta a meteorológiai szolgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.