Bulvár

Mórahalmon ért véget a bécsi út a határsértőknek

Mórahalmon ért véget a bécsi út a határsértőknek

2014. március 28., péntek
Mórahalmon ért véget a bécsi út a határsértőknek
morahalomhatarsertok

14 határsértő zsúfolódott be abba a 9 személyes kisbuszba, amit az ásotthalmi polgárőrök jelzése alapján állítottak meg a rendőrök Mórahalmon - írja a police.hu.

Az ásotthalmi polgárőrség egyik tagja jelezte 2014. március 27-én kora reggel a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségnek ügyeletének, hogy egy szerb rendszámú kisbuszt lát Mórahalom felé haladni, amelyben vélhetően határsértők utaznak. A rendőrök néhány perccel később megállították a járművet, amit egy szerb férfi vezetett. A 9 személyes kisbusz utasterében 14 határsértő zsúfolódott össze. A 8 szíriai, 5 afgán és egy 1 kurd állampolgár néhány perccel korábban illegálisan lépte át a zöld határt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a 40 éves sofőrt.

G. M.

bevallotta, hogy Bécsig kellett volna vinnie a csapatot. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.